Franța se pregătește de răzbunare: E pentru prima dată când armata ia o astfel de decizie

Niciun comentariu

Franţa va pune artileria sa la dispoziţia armatei irakiene în cadrul coaliţiei internaţionale contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI), a anunţat preşedintele francez François Hollande, citat de AFP şi DPA.

 

Cu ocazia celei de-a patra întâlniri pe teme de securitate şi apărare organizate la Palatul Elysee după atentatul de la Nisa din 14 iulie, soldat cu 84 de morţi, Hollande a reafirmat sprijinul ţării sale pentru operaţiunile antiteroriste internaţionale. Totuşi, el a insistat că nu vor fi desfăşurate la sol trupe franceze în cadrul coaliţiei antijihadiste internaţionale.

 

Şeful statului francez a spus că desfăşurarea forţelor de artilerie franceze va începe în următoarele luni şi a reafirmat intenţia de trimitere a portavionului ‘Charles de Gaulle’ în luna septembrie în regiune.

 

Pe de altă parte, François Hollande şi-a exprimat încă o dată susţinerea pentru ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, criticat vehement pentru măsurile insuficiente de securizare a oraşului Nisa în 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, când a avut loc atacul terorist comis de un franco-tunisian de 31 de ani cu ajutorul unui camion.

 

”Am toată încrederea în Bernard Cazeneuve”, a subliniat François Hollande, care a promis ‘transparenţă şi adevăr’ cu privire la circumstanţele atacului de la Nisa, scrie agerpres.ro.

 

 

Sursa:stiripsurse

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu