FOTO „Catedrala Prostirii Neamului“, marcată pe Google Maps lângă Parlament

Niciun comentariu

„Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucaturi fascistoide indoite de aerul împuţit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare şi lipsă de omenie! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunităţi ortodoxe româneşti. Este primul pas în violenţa simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremişti!”, a scris Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Statul a plătit cel puţin 121 milioane de euro pentru construcţia Catedralei
Suma totală acordată de statul român în perioada 2008 – 2018 Bisericii Ortodoxe pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului a depăşit pragul de 121 de milioane de euro, după cum scriu jurnaliştii Vlad Stoicescu şi Ovidiu Vanghele într-o investigaţie publicată pe portalul „Să fie lumină”.
Potrivit acestora, Guvernul a contribuit cu peste 82 de milioane de euro. Primăria Capitalei cu mai bine de 18 milioane, tot euro. Sectoarele 1, 2 şi 5 cu peste 6 milioane de euro fiecare.
Într-un deceniu, apelând la patru guvernări diferite şi la zeci de parlamentari, Patriarhia Română a reuşit să mute finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului din sarcina proprie în sarcina bugetelor publice, se arată în articolul publicat pe Să fie lumină.
„Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai mare proiect al românilor de centenar. Nicio altă iniţiativă investită cu simbolism naţional n-a beneficiat, la edificare, de atâtea resurse publice.
Finanţată aproape exclusiv de la buget, promovată de politicieni vrednici, Catedrala are un istoric aparte – unul care poate fi, în sine, aidoma trecerii noastre încâlcite prin tranziţie.
La începuturile proiectului, Biserica Ortodoxă a cerut doar un teren pentru amplasarea construcţiei, susţinând că va acoperi toate cheltuielile din buzunarul propriu”, scriu jurnaliştii.
Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu