Fotbalistul David Ginola se simte bine după o operație de by-pass

Niciun comentariu

Fostul fotbalist francez David Ginola (49 ani), victima unei crize cardiace joi, ”s-a trezit și se simte bine” după ce a fost supus unui cvadruplu by-pass în cursul serii la Centrul cardio-toracic din Monaco, a anunțat vineri prof. Gilles Dreyfus, cel care a efectuat intervenția chirurgicală, citat de AFP.

„Se simte bine. S-a trezit, a fost detubat și este conștient. El nu a făcut infarct”, a precizat prof. Dreyfuss. „A avut o tulburare de ritm cardiac, o fibrilație ventriculară”, a precizat medicul.

Ginola „s-a recuperat complet și va mai rămâne spitalizat 10 zile. El va putea să-și reia activitățile în câteva săptămâni” a adăugat chirurgul, care a explicat că fostul fotbalist a avut „multă șansă” că a beneficiat de o intervenție rapidă încă din debutul crizei, cineva care s-a aflat lângă el făcându-i rapid un masaj cardiac. Ambulanța a sosit în câteva minute, „l-au defibrilat și l-au transportat rapid cu elicopterul la Monaco. După o radiografie, s-a decis urgent o operație de by-pass”, a precizat prof. Dreyfuss.

David Ginola a fost victima unei crize cardiace joi după-amiază, la Mandelieu (departamentul Alpii Maritimi), când participa la un meci de fotbal, în preludiul unui turneu de golf disputat de personalități.

Potrivit unei surse a ziarului Nice-Matin, fostul jucător al lui PSG și Tottenham, reconvertit acum în prezentator de emisiuni televizate despre fotbal, a avut șansa că medicii au intervenit foarte rapid. Operația a durat cinci ore. În perioada EURO 2016 din Franța (10 iunie-10 iulie), el va fi consultant pentru canalul M6.

Unul dintre cei mai talentați jucători francezi ai generației sale, Ginola, 17 selecții în naționala ”cocoșului galic”, 3 goluri marcate, între 1990 și 1995, a anunțat anul trecut că va candida la președinția FIFA, dar și-a retras candidatura după două săptămâni, deoarece era susținut de prea puține federații.

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu