Focarul Macea, disperarea unei familii și ignoranța DSP Arad!

8 comentarii

Un nou focar de coronavirus poate să apară la Macea. Pacienta O.A. angajată la Complex Porcine Macea a murit fiind pozitivă de COVID-19.

Pacienta a suferit de mai multe boli grave având și patologie asociată cu diabetul zaharat si hipertensiune arterială.

Întrebarea este dacă DSP Arad a început ancheta epideomologică și dacă au fost identificați contacții?

Dacă a fost identificată de către DSP Arad asistenta  pacientei descoperită cu COVID 19  care a îngrijit între timp și alți cetățeni ai comunei Macea, atât înainte cât și dupa moartea pacientei?

Dacă au fost identificați angajații  de la locul de muncă, Complex Porcine  Macea,  cu care pacienta a fost în contact, participanții la parastas sau la înmormântare….

Pentru că iată ce ne declară ginerele decedatei:

“ Acum o săptămână pe 21 martie soacra mea a fost la munca in tură și a fost în regulă doar puțin răcită. De luni însă s-a simțit mai rău. Am chemat SMURD-ul care a consultat-o și a pus diagnosticul de răceală fără simptome de coronavirus. Miercuri însă s-a simțit mult mai rău, am chemat din nou SMURD-ul care a internat-o la Spitalul Județean. Ulterior am aflat că au transferat-o de la Județean la  sectia ATI la Spitalul Municipal. Miercuri la orele 14.00 ne-a sunat un număr de telefon necunoscut și s-a prezentat ca fiind de la spitalul Victor Babeș Timisoara și că ar dori să ia legătura cu cineva din familie însă au menționat un alt nume de familie. Joi dimineața am primit un telefon de la Arad și am fost anunțați că soacra mea a decedat. Motivul decesului, stop cardiorespirator și că ar trebui să venim să o ridicăm să o ducem acasă. Am fost la spital am luat-o și am dus-o acasă unde am înmormântat-o. Considerăm că dacă soacra mea era suspectă de COVID 19 nu ne-o dădeau acasă fără să ne spună nimic.

Ne-au lăsat să o înmormântăm ca și cum nu ar fi avut nimic legat de coronavirus. La înmormântare am fost patru oameni în capelă și încă câțiva afară. Fratele ei și rudele apropiate așa cum creștinește se obișnuiește. Dacă ar fi fost pozitivă la coronavirus ar fi fost înmormântată ca și tânărul ăla din Curtici cu mașini de poliție și fără participanți. În data de 28 martie în jurul orelor 13.00 soția mea a sunat la spital iar de acolo ni s-a comunicat că soacra mea a fost găsită pozitivă la COVID 19. În jurul orelor 15.00 ne-a sunat de la DSP o doamnă și ne-a întrebat dacă cumva avem simptome sau febră. Asta a fost tot….

A sunat fiica pacientei la DSP ca să afle dacă mama sa este pozitivă. Au sunat cei de la DSP familia decedatei să întrebe dacă sunt în regulă și nu au febră. O familie este distrusă din cauza ignoranței angajaților DSP iar o comună a Aradului stă pe un butoi de pulbere din cauza incapacitații  instituției care reprezintă guvernul în teritoriu în domeniul sănătății. Prefectul este cel care trebuie să ia o decizie în cazul DSP Arad.

Coronavirusul rărește rândurile directorilor DSP numiți politic, după ce au fost acuzați că nu au luat măsurile potrivite în contextul pandemiei.

La Arad așteptăm carnagiul ???

UPDATE 1

La Spitalul Municipal Arad au mai fost internate două persoane un bărbat și o femeie angajate ale Complex Porcine Macea suspecte de infectare cu COVID 19. În același timp ginerele asistentei din comuna MACEA, care a îngrijit-o pe decedată a fost depistat pozitiv cu COVID 19. Revenim cu alte informații în cel mai scurt timp.

Calin Costea / Mândri Că Suntem Arădeni

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

8 comentarii. Leave new

 • Bravo aici ați punctat bine prefectul este cel care trebuia să coordoneze operațiunea pt. crearea unor proceduri de depistare a lanțului potențial de infestări.Dar ce să vezi el are cu totul alte preocupări cum să schimbe șefii de instituții sau cum sa facă dosare penale.

  Răspunde
 • Dai în pana mea de țărani de la Macea sunt doar o mină de oameni ce contează dacă e infectată zona era vorba de o femeie ce a muncit într-un colectiv destul de mare colegi și familia ar trebui testați imediat dar dacă suntem țărani de ce să fim băgați în seama…..

  Răspunde
  • Macea nu inseamna o mana de oameni nici țărani!suntem oameni si dorim sa trăim deci dsp-ul ar trebui luat cu asalt si duși in județean sa vada ce se intampla sa se viruseze ei!toti stam pe fb suntem tari in gura la comentat!este vb de fam noastra indiferent de comuna sau oras!deci fiti Civilizați si haideți sa ieșim in strada sa i chemam pe cei responsabili in fața noastra!meritam sa fim lamuriti si sa cerem testarea fiecărei persoane!

   Răspunde
 • Faceti ceva in legatura cu DSP Arad……sunt niste incompetenti carura nu le pasa de situatia din Arad.

  Răspunde
 • Jurnalist de 2 lei …. la apelul bocancilor… era o vorba…. Înafară de dezinformare cu ce te ocupi?

  Răspunde
 • Macea este satul unde am crescut eu! Inca am legaturi puternice acolo!
  E trist…foarte trist ce se intampla. Insa banuiesc ca nu doar acolo. DSP ul- lipsa totala de profesionalism!!! Asa nu stiu unde se va ajunge.
  Dar si limbajul folosit aici in comentarii…atat de reporteri cat si de cei care comenteaza…ce sa mai zic…trist…

  Răspunde
 • Bine punctat…e adevarat tot ce se scrie..inconpetenta !!!!! Ne pasare!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu