Firea spune că a fost umilită la recepţia de la Cotroceni: Am fost izolată şi flancată ca să nu ajung la preşedinte

Niciun comentariu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că a fost umilită şi jignită de funcţionarii de la Administraţia Prezidenţială, la recepţia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni, după ce aceştia au îndepărtat-o din zona în care se aşezase alături de premierul Viorica Dăncilă şi de miniştri şi au trimis-o într-o altă zonă, unde a fost “izolată şi flancată” astfel încât să nu se întâlnească cu preşedintele Iohannis. Ea a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai poate crede în conicidenţe şi că este vorba despre un scenariu. “A fost un eveniment în detaliu regizat”, a spus Firea. De asemenea, ea a susţinut că toate imaginile de la ceremonie au fost filmate de către Administraţia Prezidenţială, astfel încât să fie “decupate ca să se vadă doar ce trebuie”, în timp ce jurnaliştii au fost “timoraţi” şi nu au făcut fotografii de teama unor “represalii”.

Firea a spus că, iniţial, s-a gândit să nu onoreze invitaţia la recepţia de la Cotroceni, mai ales că în ultima perioadă preşedintele Klaus Iohannis “a fost destul de acid” cu premierul, cu ea şi cu PSD, dar că a fost convinsă de către colegi să meargă: “Mi-au zis că aşa e înţelept şi să dăm dovadă de maturitate politică”.

Primarul Capitalei a spus că a ajuns la Cotroceni împreună cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu premierul, cu miniştrii şi cu parlamentarii şi europarlamentarii partidului şi că imediat a fost preluată de către “o domnişoară şi un domn” de la Protocol, care i-au spus că nu poate rămâne în zonă miniştrilor şi că trebuie să meargă în altă zonă.

“Doamna prim-ministru a intervenit şi a spus că doreşte să rămân acolo, dar domnişoara de la Protocol a insistat. Am încercat să ignor, dar insistenţele au fost din ce în ce mai agresive. A intervenit şi doamna ministru Carmen Dan, care a spus să nu plec de acolo, au intervenit şi doamnele ministru Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Sorina Pintea, toate au spus să rămân acolo pentru că am venit împreună (…) Pentru că discuţiile avansaseră şi erau agresivi, tocmai în ideea să nu creez un incident, am plecat şi am mers în zona indicată. În dreptul picioarelor invitaţilor erau bileţele cu nume, dar eu nu mi-am regăsit numele nicăieri. Am avut câteva secunde de derută şi când am vrut să plec pe un rând mai în spate, pentru că nu îmi găsisem numele, a început ceremonia şi am rămas prinsă între consilierii prezidenţiali Oprişor şi Nistor”, a declarat Firea.

Ea susţine că şi ceea ce s-a întâmplat după discursul preşedintelui o face să creadă că a fost “un eveniment în detaliu regizat”. “După discursul preşedintelui, o doamnă de la Protocol le-a indicat consilierilor prezidenţiali să mă depăşească pentru ca domniile lor să meargă mai către preşedinte pentru a fi salutaţi. (…) Am fost  izolată într-un colţ şi flancată pentru ca preşedintele să nu ajungă în acea zonă şi să ne salutăm  Am fost decupată şi de camera de la Cotroceni, astfel încât să nu apar în imagini”, a afirmat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că a fost umilită şi certată ca la grădiniţă de către nişte funcţionari care au ignorat vârsta şi cariera ei.

“După incident am încercat să mai discut cu alţi colegi şi e clar că nu s-a dorit că primarul să aibă locul invocat şi de legea protocolului. Nu cred că poţi că simplu funcţionar să te porţi aşa şi să-l duci ca la grădiniţă pe elevul neascultător într-un colţ  Este vorba despre respect faţă de o instituţie şi îmi pare rău că nu am urmat primul sentiment, acela de a nu merge”, a mai declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că nu mai poate crede în coincidenţe şi că i se conturează un scenariu scrie news.ro

De asemenea, Firea a acuzat că toate imaginile de la eveniment au fost filmate de către cameramanii Administraţiei Prezidenţiale, în timp ce jurnaliştii au fost timoraţi, neputând face fotografii. “Imaginile au fost filmate doar de către cameramanii Administraţiei Prezidenţiale şi decupate ca să se vadă doar ce trebuie. Unii dintre jurnaliştii acreditaţi aflaţi printre invitaţi, fără camere şi reportofoane, erau timoraţi, m-au sunat să le dau fotografii şi mi-au zis că le-a fost teamă că li se ridică acreditarea dacă fac poze. Le-a fost teamă de represalii de la Cotroceni, pentru că li s-a spus că nu au voie să fotografieze”, a mai spus Firea.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu