Filarmonica o bijuterie. Ministrul George Ivaşcu la Arad

Niciun comentariu

Ministrul George Ivaşcu a apreciat că investiţia in Filarmonica „este foarte reuşită, este o bijuterie. Aradul are cu ce se mândri pentru că e făcută cu mult bun gust şi îmbină tradiţia cu modernitatea, ceea ce cred că îi va da viaţă lungă.”

„Mulţumim pentru apreciere” – a intervenit primarul Gheorghe Falcă, adăugând: „Vorbim aici de faza 1: aproape 5 milioane de euro. O să pregătim şi faza a doua pentru a aduce o orgă. Fundaţia este deja realizată, discutăm despre o scenă mobilă, despre posibilitatea de a avea scaunele mobile şi de a putea realiza şi alte evenimente în clădirea Palatului Cultural, secţia Filarmonică. Sperăm ca în toamna acestui an să începem a doua investiţie la Teatru, unde vom discuta tot în aceiaşi parametri.”

În ceea ce priveşte momentul inaugurării Filarmonicii, Gheorghe Falcă a precizat: „Avem o strategie, până începe stagiunea va fi recepţionată. Suntem în grafic şi lucrul acesta este pozitiv pentru noi.” În privinţa strategiei, primarul a dezvăluit: „Putem depune pe proiecte retrospective acest proiect, să preluăm banii europeni. Nu trebuie să ai finalul recepţiei realizat. Lucrul acesta l-am avut în discuţie cu Ministerul Dezvoltării şi noi suntem oricum în grafic şi putem realiza evenimente fără a avea propriu-zis documentul care ne-ar bloca să luăm banii europeni. Noi vrem să luăm aceşti aproape 5 milioane de euro bani europeni, bani pe care o să îi investim la Teatru, în interior. Nouă ni s-a aprobat partea tehnică pentru realizarea pe fonduri europene a exteriorului Teatrului şi cu banii care ne vin vom începe şi investiţia în interiorul Teatrului.”

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu