Feribot în Banat. Vezi de unde îl pot lua arădenii!

Niciun comentariu

Veste grozava pentru Banat. Un bac va lega malurile Dunarii, astfel ca vom scurta drumurile catre Serbia. Nava va transporta masini si pasageri din Caras Severin catre tara vecina.

Bazias 4 se numeste feribotul si va face curse regulate pe fluviu intre localitatile Moldova Noua si Golubac.

Bacul a fost receptionat de Consiliul Judetean Caras Severin nu demult prin proiectul transfrontalier „Punct de trecere a Dunarii cu bacul intre Moldova Noua si Golubac”.

Derulat de catre CJ Caras-Severin in parteneriat cu Primaria Moldova Noua, Municipalitatea Veliko Gradiste si Municipalitatea Golubac, proiectul are o valoare totală de 2.352.674 euro.

Nava poate transporta pana la 20 de masini si 40 de pasageri.

Pana la momentul in care vom trece din Banatul romanesc in cel sarbesc, pe Dunare, cu bacul, mai sunt insa cateva luni si cateva lucruri de pus la punct.

Suntem in proiect, e construit feribotul, se afla la Orsova si urmeaza sa terminam intreg proiectul in decembrie. Proiectul prevede contruirea unui drum de legatura, de 2- 3 kilometri, intre drumul national si punctul de imbarcare, atat in partea romana, cat si in cea sarba, dar si construirea unui punct vamal tip container si a doua pontoane. In mod normal, in luna decembrie, la finalizarea proiectului, ar trebui sa inceapa sa circule feribotul, insa noi estimam ca vom termina mai repede. In prima faza, vor putea urca pe feribot masinile de pana la 3,5 tone, iar pe viitor ne gandim la extinderea proiectului, astfel incat sa poate fi transportate si masini mai mari„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul orasului Moldova Noua, Matei Lupu.

Sursă: www.opiniatimisoarei.ro

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu