Federaţiile internaţionale ale muzicienilor, actorilor şi jurnaliştilor, cu ochii pe Filarmonică. Liderii FAIR-MediaSind vin la Arad

Niciun comentariu

În timp ce Aradul candidează la titlul de Capitală Europeană a Culturii, problemele de la Filarmonica de Stat Arad au ajuns în atenţia federaţiilor internaţionale ale muzicienilor, actorilor şi jurnaliştilor.

Astfel, cu mandat din partea Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, a Federaţiei Internaţionale a Actorilor, a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi a UNI MEI – Union Network International, la Arad se vor afla, miercuri, Leonard Pădureţ, preşedintele Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, şi Cristi Godinac, preşedintele executiv al FAIR-MediaSind.

„Suntem mandataţi de aceste federaţii internaţionale să discutăm cu autorităţile şi cu sindicaliştii şi, ulterior, în urma discuţiilor avute vom întocmi un raport despre situaţia de la Arad”, a declarat Cristi Godinac (foto), pentru newsar.ro.

Cristi Godinac

Aceştia au solicitat deja întâlniri cu primarul Gheorghe Falcă şi cu prefectul Cosmin Pribac, dar vor avea o întâlnire şi cu sindicaliştii de la Filarmonica de Stat Arad.

Recent, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind a condamnat, considerându-le ilegale, acțiunile de intimidare și de obstrucțiobare inițiate de conducerea Filarmonicii de Stat din Arad împotriva Sindicatului Artiștilor Interpreți, soldate într-un final cu concedierea celor doi lideri de sindicat, Mihai Dogaru şi Tiberiu Varyaş.

Sursa: www.newsar.ro

Category: Arad, Filarmonica
Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu