Față în față în derby-ul de la Cermei, Rusu și Capătă se complimentează reciproc

Niciun comentariu

Dincolo de „ciocnirea” de ansamblu dintre echipele de pe primele două locuri în Liga a IV-a Arad, reflectoarele au stat și pe „duelul” dintre Adrian Rusu, cel mai bine cotat fundaș din fotbalul județean și Alex Capătă, „gura de tun” a campionatului.  Acesta din urmă a izbutit „dubla” în startul confruntării, dar derby-ul s-a încheiat nedecis, rezultat ce avantajează Cermeiul.

Adi Rusu: „Mulțumim lui Dumnezeu că am rămas pe locul 1”

Lunca Teuz Cermei a trebuit să se mulțumească cu un singur punct în derby-ul cu Sântana, dar rezultatul poate fi considerat bun atâta timp cât „alb-roșii” au revenit pe tabelă de la 0-2. „Știam ce pot, era clar că nu ocupă întâmplător un loc fruntaș și cu toate astea am fost prea relaxați în startul meciului. Am luat două goluri la singurele lor ocazii din prima repriză, noroc că nu ne-am descurajat și am demonstrat încă odată cât suntem de uniți, că formăm o familie. Am alergat unii pentru alții și am egalat încă de la pauză. Apoi, după aspectul jocului din repriza a doua cred că meritam să câștigăm, fără să uităm – însă – că și ei au avut o bară. Mulțumim lui Dumnezeu că am rămas pe locul 1, suntem la mâna noastră și nu depindem de nimeni”, spune Adrian Rusu, cel mai bine cotat fotbalist din lotul liderului Ligii a IV-a Arad.

Fundașii Cermeiului, deci și Rusu, erau puși în gardă de forma lui Alex Capătă, care și-a făcut treaba și de această dată. „Am jucat eu împotriva unor atacanți mai buni în cariera mea, dar în județ rar mai găsești un fotbalist cu calitățile sale. E un vârf pur sânge, un oportunist, care are și mare încredere în el din moment ce trage din orice poziție și mai dă și goluri. Bravo lui, rămâne să confirme și mai sus”, a mai spus fostul fundaș al celor de la UTA, Rapid, Pandurii, FC Brașov sau Pîncota.

La mijlocul reprizei secunde cu Sântana, Adi Rusu a ieșit accidentat de pe gazon. „Simt o instabilitate la genunchiul drept, sper să nu fie nimic grav. Sper să revin cât mai repede pe gazon, iar dacă nu am înncredere în băieții de pe bancă”, a mai spus experimentatul fundaș.

 Capătă: „Dacă mai aveam o ocazie poate mai marcam”

Golgeterul Ligi a 4-a, cu 31 de goluri marcate în acest sezon, a fost jucătorul startului de meci. Capătă a marcat două goluri în primele 6 minute ale partidei. „Am venit cu gândul de a face un meci bun şi de a nu pierde. Acest egal nu ne ajută pentru că Cermei este cu două puncte înaintea noastră. Ei rămân cu prima şansă. Aşa cum am mai spus, noi nu avem presiunea promovării. Dacă promovăm e bine, dacă nu promovăm nu e nicio problemă. Mă bucur că am făcut cu toții un meci bun, să nu uităm că până acum nicio echipă nu a scos vreun punct la Cermei. Am întâlnit o echipă foarte bună, omogenă, se vede că trag la promovare, că vor ceva. Ne-au pus probleme, dar nici noi nu am rămas datori” spune „vârful” lui Dinu Donca.

Pe de altă parte, Capătă recunoaște că Sântana are un mic regret pentru remiza de duminică, dar, pe de altă parte, consideră că nimic nu e jucat. „Frustrarea noastră este că am fost egalaţi de la 0-2. Dacă eram mai atenți sau nu primeam destul de repede golurile, poate altfel ar fi stat lucrurile în acest meci. Asta e, mergem înainte. Eu zic că în ultima etapă se va decide campioana. Sper ca toate echipele să-şi apere șansele pe teren, iar campionatul să fie câștigat de cei mai buni”, a adăugat atacantul de 25 de ani.

În final, Alex Capătă a promis goluri și pentru ultimii doi adversari ai Sântanei, Glogovăț și UTA II. „Mă simt foarte bine în momentul de faţă. Mă dor puțin inghinalii, dar nu e nicio problemă, aș putea juca fără probleme. Îmi pare și pentru jocul de azi, dacă mai avem o fază de gol poate mai marcam, mai ales după ieșirea de pe teren a lui Adi Rusu. E un fundaș puternic, realizările mele din debut sunt cu atât mai prețioase”, a încheiat „uniristul”.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu