Fără țigări electronice în restaurante, baruri şi alte spaţii publice

tigara jpg

Un proiect de lege care propune să fie pus semnul egalității între “fumatul electroic” și cel de țigări sau alte produse din tutun ar putea duce la interzicerea acestui obicei în spațiile publice, inclusiv în restaurante și baruri, scrie realitatea.net.

Inhalarea voluntară a emisiei rezultate în urma utilizării unui produs din tutun încălzit şi a vaporilor emişi de o ţigaretă electronică ar putea fi asimilată fumatului, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Adrian Streinu Cercel şi de senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, informează Agerpres.

Propunerea legislativă doreşte completarea şi modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Astfel, la articolul potrivit căruia prin fumat se înţelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conţinut în ţigări, ţigarete, ţigări de foi, cigarillos şi pipe se adaugă un nou articol, cu următorul cuprins: se asimilează fumatului inhalarea voluntară a emisiei rezultate în urma utilizării unui produs din tutun încălzit şi a vaporilor emişi de o ţigaretă electronică, astfel cum acestea au fost definite în două noi alineate care completează Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa arq.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: bar, restaurante, tigari electronice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici