Facebook a “retrogradat” video-ul lui Tucker Carlson cu 50% la cererea lui Biden

Mark Zuckerberg 4 10 18 Congress 2 getty 640x480 1 jpg

E-mailuri recent dezvăluite din cadrul Facebook (acum cunoscut sub numele de Meta) arată că administrația Biden și oficialii săi desemnați au exercitat presiuni semnificative asupra gigantului tehnologic. Facebook, condus de Mark Zuckerberg, a cedat adesea la cererile Casei Albe, cum ar fi un caz în care e-mailurile  executivilor de stat afirma că erau „pregătiți să spună Casei albe că a demontat un videoclip postat de Tucker Carlson cu 50% ca răspuns la cerințele Casei Albă, chiar dacă postarea nu a încălcat nicio politică.”

Wall Street Journal relatează că, potrivit e-mailurilor recent făcute publice de catre Meta Platforms, cunoscută anterior sub numele de Facebook, administrația Biden și aleșii săi au exercitat o presiune semnificativă asupra companiei, posibil încălcând drepturile americaniilor conform Primului Amendament.

GettyImages 1546575693 jpg
Tucker Carlson vorbește la conferința Turning Point Action din 15 iulie 2023 în West Palm Beach, Florida. Trump este programat să vorbească la evenimentul de la Palm Beach County Convention Center.
Biden Joe jpg
Preşedintele american Joe Biden vorbeşte despre crearea de noi locuri de muncă în producţie la Washington Hilton din Washington, DC, pe 25 aprilie 2023. – Biden a anunțat marți candidatura sa “să termine treaba” cu re-alegere în 2024

Compania s-a opus inițial plângerii Comitetului Judiciar pentru comunicări interne cu privire la presiunea Casei Albe. Această rezistență a determinat Comitetul să programeze un vot pentru a-l ține pe Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, în dispreț față de Congres dacă compania sa nu se conformează.

Cu toate acestea, amenințarea cu cenzura din partea Congresului a determinat Facebook să predarea documentele necesare. Aceste documente dezvăluie amploarea campaniei de presiune a administrației Biden împotriva companiei pentru a reprima discuțiile despre probleme importante care afectează americanii.

Comunicările interne, inclusiv emailuri de la executivi de rang înalt din Facebook, arată cum compania gestiona postările utilizatorilor despre originile pandemiei. “Poate cineva să-mi reamintească rapid de ce eliminăm – în loc să retrogradăm/etichetăm – afirmațiile că Covid este fabricat de om?” a întrebat Nick Clegg, președintele afacerilor globale al companiei, într-un email din iulie 2021 către colegi.

Într-un caz uluitor, Casa Albă ar fi cerut și să știe de ce Facebook nu a șters înregistrările de la emisiunea Tucker Carlson de pe Fox News, conform emailurilor. Facebook a răspuns că era “gata să informeze Casa Albă că a retrogradat un videoclip postat de Tucker Carlson cu 50%, în urma cererilor Casei Albe, chiar dacă postarea nu încălca nicio politică.”

Rep. Jordan a dezvăluit și că chirurgul general al SUA a intervenit pentru a întreba de ce Facebook nu a cenzurat așa-numitul “grup al dezinformatiei” – un grup de conturi care pun la îndoială politica oficială privind COVID-19.

  Anunț important pentru spectatorii Festivalului Internaţional de Teatru Nou

Rep. Jordan a postat materialul într-un fir de pe Twitter:

În aprilie 2021, un angajat Facebook a circulat un email pentru CEO-ul Mark Zuckerberg și COO-ul Sheryl Sandberg, scriind: “Ne confruntăm cu o presiune continuă din partea părților interesate externe, inclusiv Casa Albă [Biden], pentru a elimina postările.”

Într-un alt email din aprilie 2021, Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Facebook, a informat echipa sa că Andy Slavitt, consilier senior al președintelui Biden, era “revoltat… că [Facebook] nu a eliminat” o anumită postare.

Când Clegg “a replicat că eliminarea conținutului ca acela ar reprezenta o încălcare semnificativă a granițelor tradiționale ale libertății de exprimare în SUA,” Slavitt a ignorat avertismentul și Primul Amendament.

Ce s-a întâmplat apoi? Facebook a intrat în panică. Într-un alt email din aprilie 2021, Brian Rice, VP-ul politicii publice de la Facebook, a ridicat problema că provocarea lui Slavitt “se simte foarte mult ca o răscruce pentru noi cu Casa Albă în aceste zile timpurii.”

Dar Facebook dorea să-și repare relația cu Casa Albă pentru a evita acțiuni adverse: “Având în vedere ce este în joc aici, ar fi o idee bună dacă am putea să ne regăsim și să facem un bilanț al relațiilor noastre cu Casa Albă și metodele noastre interne, de asemenea.”

Rep. Jordan a subliniat dificultatea de a obține informațiile de la Facebook. “Doar după ce Comitetul și-a anunțat intenția de a-l ține pe Mark Zuckerberg în dispreț, Facebook a furnizat ORICE document intern Comitetului, inclusiv aceste documente, care DEMONSTREAZĂ că presiunea guvernamentală a fost direct responsabilă pentru cenzurarea pe Facebook,” a spus Jordan.

Cu toate acestea, Casa Albă a apărat acțiunile sale, afirmând că discuțiile au avut ca scop promovarea adoptării vaccinurilor și a altor obiective de sănătate publică. “Am subliniat în mod constant că credem că companiile de social media au o responsabilitate critică să țină seama de efectele platformelor lor asupra poporului american, făcând în același timp decizii independente cu privire la conținutul platformelor lor,” a declarat secretara de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, într-o conferință de presă de joi.

 

Categorie: mandri.ro
Tags: Biden, casa alba, economie, , mark zuckerberg, meta, politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici