Extraordinar! UTA Under 19 joacă finala Cupei României în compania lui Poli după victoria de la Cluj!

Niciun comentariu

Echipa de tineret – rezerve a „Bătrânei Doamne” este la 90 de minute de câștigarea unui trofeu în acest sezon. Arădenii au trecut cu 1-0 azi, la Cluj, de FC Viitorul Mihai Georgescu și au obținut biletele pentru finala Cupei României.

Aliniind o formație competitivă, arădenii au fost mereu la cârma jocului pe terenul bazei sportive „Clujana”. Au purtat acțiuni rapide, legate, în timp ce formația gazdă a fost periculoasă doar din faze fixe și șuturi de la distanță ce nu i-au pus mari probleme lui Mara. În prima parte, Costin și mai ales Petre, acesta din urmă după o acțiune personală de toată frumusețea, au finalizat bine, dar Angeru a fost la post.

Tot „alb-roșii” au fost mai insistenți și în partea secundă, dar numai după ce Boricean a finalizat peste poartă o centrare din corner. Sava (șut imprecis din careu) și Iuga (cap pe lângă) au fost jucătorii care au anunțat deschiderea tabelei. Iuga a tras spre poartă, un adversar a făcut henț în careu, iar Petre a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri. Era minutul 74, moment din care s-a jucat pe contre. Ocaziile clare de gol au lipsit, dar asta pentru că defensiva arădeană, în frunte cu Mara, a fost de netrecut, iar oboseala și-a spus cuvântul la câteva acțiuni ale UTA-ei.

„A fost un meci greu, cu o echipă bună și preocupată de joc, adversarii noștri au dezvoltat acțiuni cu mingi pe jos. Nu întâmplător au ajuns aici. Prin prisma ocaziilor, puteam tranșa mai repede victoria. Chiar dacă nu am făcut un joc atât de reușit cum au fost celelalte de două, probabil și datorită emoției, dar și adversarului bine organizat, importantă rămâne calificarea. Bravo băieților, ce poate fi mai frumos decât o finală? Cum am spus, acolo vor fi destul oameni de fotbal cu ochii pe ei, reprezintă o oportunitate bună să se remarce”, a punctat Dan Stupar, antrenorul „alb-roșiilor”.

Ultimul act se va confunda cu un derby al Vestului. UTA va fi față în față cu ACS Poli Timișoara, formație ce s-a impus pe Litoral după loviturile de departajare în fața Viitorului lui Hagi. Teoretic, finala ar trebui să se dispute la baza sportive Buftea în nocturnă, începând cu ora 20, dar „oficialii” celor două cluburi vor încerca să o mute în Vestul țării, pentru a o face mai accesibilă susținătorilor celor două echipe.

Formații:

Viitorul Mihai Georgescu Cluj: Angeru – Oprea, Dinu, Misarăș, Mihăescu – Dobre, Păun, Ștefănescu, Sular (75 Dumitru) – Boricean, Moraru.  Antrenor: Mihai Georgescu

UTA: Mara – Iova, Iuga, Petrache, Aldan – Jorza, Covaci (77 Brănișteanu) – Costin, Copaci (54 Pop), Sava – Petre (86 Moza). Antrenor: Dan Stupar

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita), Rareș Lakatos (Oradea).Observator FRF: Dan Monea (Aiud)

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu