Evaluarea Națională: Peste 153.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin astăzi proba la Limba română

Niciun comentariu

Copiii trebuie să fie în sălile de examen la 8:30. Testarea va începe la ora 9:00 dimineaţa şi va dura 2 ore, până la 11:00.

 

Examenul de Limba Română este structurat pe două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

 

Imediat după încheierea probei, subiectele  la proba de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016 vor fi rezolvate în direct la Mediafax Live.

 

Emisiunea va fi difuzată în direct pe mediafax.ro şi pe pagina de Facebook a Mediafax. Profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” le va explica elevilor cum trebuiau rezolvate subiectele şi care sunt răspunsurile corecte la toate punctele de pe foaia de examen.

 

După proba la Limba Română, urmează marţi proba la Limba Maternă, iar miercuri se va desfăşura proba la Matematică.

 

Afişarea rezultatelor se va face în data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

 

„În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

 

Ponderea Evaluării Naţionale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din şcoala generală.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu