Erdogan anunţă că forţele militare turce urmează sa fie urgent restructurate

Niciun comentariu

Preşedintele Tayyip Erdogan a anunţat că forţele militare turce urmează să fie restructurate “în foarte scurt timp” şi a declarat că o nouă lovitură de stat rămâne posibilă, însă nu va fi uşor de pus în aplicare, scrie agenţia de ştiri Reuters.

 

Şeful statului turc a declarat că o reuniune a Consiliului militar suprem, programată pentru data 1 august, ar putea fi devansată cu o săptămână, pentru a pregăti restructurarea forţelor armate.

 

“Cu toţi lucrează împreună la ce am putea face (…) şi în foarte scurt timp o nouă structură va apărea. Cu această nouă structură, cred că forţele armate vor primi sânge nou,” a declarat Erdogan

 

“La urma urmei, după tot ce s-a întâmplat, cred că până acum au tras nişte învăţăminte foarte importante. Acesta este un proces continuu, nu ne vom opri niciodată, vom continua foarte activ, avem planuri,” a adăugat preşedintele turc.

 

În cadrul interviului acordat agenţiei Reuters, liderul de la Ankara a vorbit şi grave deficienţe în activitatea serviciilor de informaţii, afirmând că “este foarte clar că au existat lacune şi deficienţe semnificative în materie de informaţii, nu are rost să încercăm să le ascundem sau să le negăm.”

Acesta a mai spus că o nouă tentativă de lovitură de stat rămâne posibilă, dar nu ar fi uşor, pentru că “suntem mai vigilenţi.”

 

Erdogan a mai precizat că nu există niciun impediment împotriva prelungirii stării de urgenţă dincolo de primele trei luni, dacă va fi necesar.

 

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu