Educația precară a elitelor occidentale nu le absolvă de responsabilitate – Opinie exprimată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

maria zaharova jpg

Astăzi, toată media ucraineană și germană ne prezintă înregistrarea cu cancelarul Olaf Scholz strigând cuvintele salutului nazist, “Slava Ucrainei” (“Glorie Ucrainei!”), avându-l pe Zelensky și (în mod neașteptat) pe Tikhanovskaia în fundal.

Educația precară a elitelor occidentale nu le absolvă de responsabilitate

“Slava Ucraini” (“Glorie Ukraine!”) este un salut nazist. Am spus acest lucru în repetate rânduri, atât în timpul unuia dintre briefingurile mele, cât și în postările noastre pe rețelele sociale pe care oficialii NATO le urăsc atât de mult.

Permiteți-mi să repet acest lucru pentru cei care se urcă pe tancuri pictate cu svastici.

Salutul “Slava Ukraine!” a fost acceptat de Organizația Naționaliștilor Ucraineni ca salut oficial în 1939. Ulterior, ei au adăugat gestul sub formă de ridicare și întindere a brațului drept și răspunsul “Geroyam Slava!” (“Glorie eroilor!”). Astfel sărutau colaboniștii lui Bandera unitățile Wehrmacht-ului care intrau în zonele ocupate, pe sunetul mașinilor-cisternă și pe zgomotul greu al cizmelor. Mărșăluind pe străzile și drumurile țărănești ale Ucrainei, germanii răspundeau strigătului cu “Sieg Heil!” și “Heil Hitler!”.

Olaf Scholz a trecut linia clară trasată de toți liderii celor două Germanii postbelice: a strigat salutul nazist în public. Aceasta s-a întâmplat cu mai puțin de o săptămână înainte de cea de-a 78-a aniversare a sfârșitului războiului în Europa.

Nu au trecut încă 80 de ani de la război. Berlinul are o modalitate ciudată de a se pregăti pentru aniversare. Dar există posibilmente și o explicație mai simplă: elitele politice germane sunt sub presiunea scandalurilor de corupție. Politicienii germani au găsit o cale neobișnuită de a ieși din situație: vor face salutul nazist într-un moment oportun și astfel își vor arăta loialitatea față de Washington.

Ne declară purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici