Duși cu preșu în Arad

Niciun comentariu

Ședința Consiliului Local de această săptămână a fost scena unei piese de teatru puse în scenă de primarul actual al PNL, baronul Aradului, Gheorghe Falcă. Aproape 80 de invitați din instituțiile de învățământ, atent aleși să nu fie vreun contestatar al megalomanului primar, au fost înghesuiți în sala Regele Ferdinand. Cu directorii din Primăria Arad așezați pe margini, consilierii în față, publicul fidel în sală, a putut începe spectacolul.

dus-cu-presu-arad

Cu degetul pe monitor și mintea pierdută, mono-silabicul primar a redat viziunile sale despre cât de mare și tare este bugetul orașului. Și câte poame bune vor cădea din el (adică din buget) câtă vremea nu îl deranjează nimeni pe primar. Cum ar fi Opoziția sau ăștia cu societatea civilă. Aaapogeul scenetei a fost atins când ne-a povestit Gheorghe de la Primărie marele proiect cu care se laudă singur… gurile deschise ale profesorilor din sală s-au uscat repede: e despre parcări.

Falca sedinta buget arad 2016 teatru ieftin

Nimic despre dezastrul de la CET, perpetuat din 2009 încoace sub atenta supraveghere a primarului cu multe bărbi. Nimic despre scandalul din domeniul Spitalelor, unde Ioțcu plimba mita în trandafiri. Nimic despre taxele și impozitele mărite. Doar ce a pregătit el dinainte, frumos. Și apoi le-a dat consilierilor locali să propună ei. Așa că rând pe rând, de la Pistru pân-la doamna pensionară Rotaru, toți consilierii plânsu amendat-au bugetul Aradului. Eh, nu chiar toți, obișnuiții de la PSD și ALDE fiind lăsați să urmărească sceneta. Deeeși Dolha de la PSD a primit și el o fițuică s-o silabisească în plen, să vadă și el cum e când îți aprobă în unanimitate CLM un amendament (chiar dacă nu era scris și gândit de el). Chiar și cu Lia Ardelean de la ALDE au crezut că s-au înțeles cu amendamentul privind investițiile în măsuri anti-incendiu, dar doamnei fost candidat la Primărie i s-a urcat democrația la cap și a început să mai rostească și alte cele, neconvenite de regizor.

„Acum începe partea importantă”

l-a luat gura pe dinainte pe Falcă când se terminaseră recitalul PNL-iștilor. După o oră de vorbe puse în scenă, s-a vorbit liber. Ciupe a început. Cu un râs nervos Falcă a dat semnal sălii (invitaților din învățământ) pentru mișto-uri. Când consilierul ALDE mai citea ceva, cu trădătorul liberal Bâlcea alături, Falcă punea placa cu chicoteli și mașinăria de vot PNL-istă trecea la respingerea propunerilor, chiar dacă unele erau de bun simț (ex: amplasarea unui bust a lui Brătianu).

Lupaș a continuat, și dacă între timp plecaseră mai toți profesorii chemați să ajute la marea (și poate ultima) punere în scenă a lui Falcă, acesta din urmă nu s-a mai distrat. Era în fond despre CET și Gigacalorie, care îl macină ca pe un elev găsit cu tema nefăcută. Marele războinic al PDL, azi PNL, s-a întors triumfător cu spatele, ca un câine cu coada între picioare. Ca norocul pentru baron, presa nu mai e așa de puternică ca acum 12 ani când reușea să-l dărâme pe primarul Popa cu Parktronic (pe care l-a continuat ulterior viteazul Falcă, doar sub alt nume). Parcările alea dintre blocuri trebuie să iasă bine, că așa înghețați de frig și fără apă caldă, arădenii nu prea îl votează pe regizorul, scenograful și marele actor Gheorghe Falcă.

S-a încehiat piesa Arădenii Duși cu Preshu.

A duce (pe cineva) cu preșul = a păcăli, a înșela, a purta (pe cineva) cu vorba.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu