Doi soţi din Arad confecţionează cărţi textile senzoriale pentru copii

Niciun comentariu

Soţii Cristina (42 de ani) şi Cristian Tomescu (47 de ani) au părăsit Bucureştiul în urmă cu cinci ani şi au decis să se stabilească în Arad, unde au demarat o afacere cu cărţi senzoriale destinate copiilor.

O familie din Arad (soţii Cristina şi Cristian Tomescu) au început să creeze cărţi textile senzoriale pentru copii, cu multe activităţi de motricitate fină atât pentru copiii mici, cât şi pentru cei mai mari. „În 2014, de Crăciun, băieţelul meu a primit o carte senzorială. Nu ştiam nimic despre aceste cărţi în acel moment, dar mi-am dorit să realizez una pentru Edy, copilul naşilor noştri. Îmi părea foarte greu de făcut şi uneori chiar mă întrebam dacă voi fi în stare să o termin“, a declarat Crtisina pentru Adevărul.ro.

A durat aproape o lună şi jumătate până a reuşit să o finalizeze, dar a fost foarte încântată de rezultat.

Aceasta maim declară: „Lucram foarte mult la cărţi, iar timpul de realizare era foarte lung, având în vedere că lucram la atelier şi altceva în paralel. Cristi a început să mă ajute decupând şabloane de carton după desenele făcute de mine şi apoi realiza figurinele din fetru. Cu timpul, a prins curaj şi a început să coasă el cărţile, eu ocupându-mă doar de desene, de finisaj şi de partea estetică. Am fost încântaţi de ce ieşea din mâinile noastre. Ne inspirăm din tutoriale străine, din desene animate, dar şi din afinităţile şi pasiunile micuţilor pentru care sunt concepute, dar ţinem cont şi de sugestiile părinţilor“, mai specifică Cristina. Prima carte a terminat-o în mai 2015 şi până acum a vândut aproximativ 150 de cărţi cu un număr variabil de 4-19 file, în funcţie de dorinţa fiecărui client.

Cărţile textile senzoriale realizate de Cristi şi Cristina Tomescu sunt personalizate cu numele copilului şi conţin multe activităţi de motricitate fină. Dimensiunile cărţilor sunt de 30/30 cm. Pe fiecare pagină, cărţile senzoriale oferă câte o activitate menită să ajute la dezvoltarea coordonării mână-ochi, a muşchilor mici ai mâinii, a comunicarii şi a limbajului. Sunt realizate din materiale textile, fiind un ajutor foarte bun la începutul călătoriei copiilor prin lume. Culorile contrastante, texturile variate, precum şi activităţile de pe fiecare pagină determină copilul să atingă, să simtă şi să înveţe. Cărţile senzoriale sunt un mediu excelent pentru a introduce cuvinte, concepte, senzaţii şi texturi noi. „Copilul se va obişnui de la început cu ideea de a «citi» cărţi oriunde se află, iar cel mai important, cărţile senzoriale îi oferă părintelui ocazia să petreacă timp cu copilul său“, spune Cristina.

Materialele folosite pentru pagini sunt bumbacul, vatelina hipoalergenică, satinul şi catifeaua, iar pentru activităţi se folosesc fetru, fermoare, nasturi, scai, moşi şi babe, capse, bentiţă de satin, figurine din spumă poliuretanică, mohair.

Preţul de vânzare variază în funcţie de paginile cu activităţi, de complexitatea acestor pagini, de dorinţa clientului de a i se broda manual diverse mesaje. Astfel, preţul unei pagini începe de la 10 lei şi poate ajunge şi la 50 de lei în cazul paginilor ce conţin activităţi noi, ce presupun desene şi şabloane pentru personaje complexe.

Cristina Tomescu postează pe pagina de Facebook noutăţi despre aceste cărţi destrinate micuţilor.

Category: Arad
Tags: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu