Doar 15 echipe din 22 pregătite de startul Ligii a II-a?

Niciun comentariu

Probleme extrem de mari la nivelul eșalonului secund, unde ar trebui să avem din sezonul viitor o singură serie, cu 22 de echipe. Decizia luată de Federația Română de Fotbal a picat însă cum nu se poate mai prost pentru majoritatea cluburilor, unele dintre ele neavând nicio șansă să continue în actualul format.

Astfel, Digi Sport a aflat că doar 15 echipe ar urma să se înscrie în eșalonul secund, însă și dintre acestea sunt destule care ar putea abandona pe parcurs, situația fiind cu siguranță una fără precedent.

Foarte multe dintre cluburi au probleme mari financiare, unele sunt la un pas de faliment, iar o ligă cu 22 de echipe pare să fie, la prima vedere, o alegere nefericită, în condițiile în care organizarea a 21 de meciuri și deplasările extrem de lungi vor fi un adevărat calvar pentru 90% dintre formații. Situația de la UTA, unde jucătorii abia au primit banii pe luna ianuarie, poate fi considerată una fericită (n.a. aici cei de la Digi nu sunt chiar bine informați, deoarece s-au mai dat ceva bani și pe februarie și martie).

Brașov, Baia Mare și Pâncota, OUT! Retrogradate, Tărlungeni și Reșița vor să se înscrie în Liga 2

FC Brașov (aflată la un pas de desființare) și FCM Baia Mare, echipe care au fost în play-off, în sezonul trecut, nu au bani să mai continue în liga a doua, în aceeași situație fiind și arădenii de la Șoimii Pîncota, care abia au reușit să încheie sezonul, salvându-se în ultima etapă de la retrogradare.

„Cred că se doreşte ca FC Braşov să intre în faliment şi apoi vor fi doritori care vor dori să preia brandul, palmaresul. Probabil va fi un club nou”, a spus recent antrenorul grupării de sub Tâmpa, Adrian Szabo.

Din prima serie, ACS Berceni ar urma și ea să se retragă. În aceste condiții,Unirea Tărlungeni și Metalul Reșita, echipe retrogradate din punct de vedere sportiv, vor să se înscrie în liga a doua, care ar urma să debuteze pe 30 iulie.

„Am discutat şi aici în Franţa cu şefii Federaţiei şi le-am spus că noi ne dorim să jucăm în Liga a 2-a, pentru că sunt multe echipe care au mari probleme şi nu se vor putea înscrie. În acest sens vom face o cerere către FRF în care vom solicita să fim înscrişi în noul sezon al eşalonului secund”, au șefii declarat celor de la Tărlungeni.

Farul Constanța și mai ales Petrolul Ploiești sunt alte echipe aflate la un pas de colaps și care ar urma să nu mai continue în al doilea eșalon.

Lista celor 22 de echipe care trebuiau să înceapă sezonul din Liga 2:

ACS Poli Timişoara

Petrolul Ploieşti ?

Dunărea Călăraşi

Dacia Unirea Brăila

SC Bacău

Farul Constanţa ?

FC Academica Clinceni

UTA Arad

Chindia Târgovişte

CS Mioveni

FC Braşov ?

FCM Baia Mare ?

CS Baloteşti

ACS Berceni ?

CSM Râmnicu Vâlcea

Şoimii Pâncota ?

Olimpia Satu Mare

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Juventus Bucureşti

CS Afumaţi

ASU Poli Timişoara

Luceafărul Oradea

digsport.ro

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu