Arădeanca gravidă, bolnavă de Covid, decedată din neglijența medicilor, la transferul Arad – Timișoara. “O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești!“

1 comentariu

O gravidă de 39 de ani, bolnavă de coronavirus, a decedat joi, în timpul transferului cu ambulanța de la Arad la Timișoara, provocând un val de indignare și de emoție în sistemul medical. Femeia era însărcinată în 7 luni ! Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara a scris pe Facebook despre oroare, acuzându-i pe medicii de la Arad pentru moartea pacientei și a copilului.

Femeia avea 39 de ani si era insarcinata in 27 de saptamani. Aceasta fusese depistata pozitiv la coronavirus si era internata la Arad. Starea ei de sanatate a inceput sa se deterioreze rapid, astfel ca medicii au luat decizia sa o transfere cu ambulanta la spital la Timisoara.

Pe drum insa, femeia s-a stins, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Femeia mai avea un copil.

Conform conducerii Spitalului Judetean din Timisoara, gravida din Arad urma sa ajunga cu ambulanta fie la Maternitatea Bega, fie la Spitalul Victor Babes. Aceasta a facut un stop cardio-respirator in ambulanta, astfel ca medicii de pe salvare au resuscitat-o si s-au indreptat spre Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara.

Aici insa, femeia a mai facut inca 3 stopuri cardio-respiratorii si nu a mai putut fi salvata. Atat ea, cat si copilul pe care il purta in pantece au decedat.

Cazul a starnit reactii dure, iar directorul Spitalului Judetean spune ca femeia ar fi putut fi salvata, daca se intervenea la timp.

„Din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.

Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește.

Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, spune Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

1 comentariu. Leave new

  • Câți mai trebuie să moară că să răspundă cineva de erorile medicilor?Putea fi orice femeie în locul ei.
    Rușine, ați încasat o grămadă de bani pe tema Covid și nu sunteți în stare de nimic, vă plângeți că nu aveți condiții și personal,dar înainte când construiați vilele voastre și ați cumpărat mașinile luxoase cash atunci a fost totul ok…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu