Din culisele succesului utist la Deva în finala de Cupă cu Poli: „Suntem mândrii” de voi!”

Niciun comentariu

 

Fanii utiști – sprijiniți de hunedoreni contra „alb-violeților”: scandările anti Poli au răsunat la poalele Cetății devene

Duelul galeriilor de la finala Cupei României Elite a fost pierdut din start de timișoreni pentru simplul fapt că arădenii nu avut rivali. În afară de câțiva spectatori rătăciți, probabil, părinți ai jucătorilor, ACS-ul nu au avut parte de o susținere organizată pe arena de la poalele Cetăți devene.

În sectorul rezervat fanilor „Bătrânei Doamne” au luat loc aproximativ 70 de persoane: conducători (Alexandru Meszar, Codru Grădinariu, însoțiți de oficilități ca Ovidiu Moșneag sau Ionel Costin), părinții, frați, surori, prietenele majorității fotbaliștilor și câțiva membrii din galerie. Galeria utistă și cea a Corvinului, înfrățită cu arădenii. La unison, „alb-roșii” și „corbii” au scandat împotriva celor de la Timișoara, pentru ca înainte de festivitatea de premiere să îi intrebe retoric pe cei de la ACS: „Cine sunteți voi?”

Berierele au căzut în cazul jucătorilor sau a staffului tehnic la finalul partidei, care au împrumutat tradiționalele imnuri anti-Poli. Tehnicianul Adrian Ungur a dat tonul la nivelul gazonului, „Mugurel” având destule „ciocniri” în cariera sa cu vecinii de pe Bega.

Nici la popasul de pe Valea Mureșului timișorenii nu au fost cruțați, toată lumea recunoscând la unison că victoria din ultimul act a fost cu atât mai dulce cu cât a fost obținută în fața unei echipe timișene. Că o fi Recaș sau cum s-o numi ea. „Aș vrea să vă mulțumesc în numele fanilor UTA-ei, suntem mândrii de voi. Poate nu realizați, dar ați făcut fericiți mii de suporteri din oraș, din țară sau străinătate. Personal, nu m-am mai simțit atât de fericit și împlinit demult și nu neapărat fiindcă s-a luat acest trofeu, care de altfel e foarte prețios, ci fiindcă am realizat că avem la UTA o generație de excepție cu care ne vom mândri, sper eu, ani de-a rândul”, a spus Colin Mesz, unul dintre cei mai înfocați fani ai Campioanei Provinciei, aflat în tribună la Deva.

jorza1

Recordmanul Jorza, așteptat cu Cupa la ieșirea din Spital: „Le mulțumesc băeților”

Cu siguranță, Amir Jorza a bătut toate recordurile în acest an la UTA. A fost cel mai tânăr debutant și apoi marcator din istoria UTA-ei la 16 ani și câteva luni, pentru ca acum, pe final de stagiune fotbalistică, să aflăm că a jucat pentru patru formații ale „alb-roșiilor”: echipa mare în Liga a 2-a (campionat și Cupă), echipa satelit din Liga a 4-a (campionat și Cupă), echipa de Liga Elitelor Under 19 (campionat și Cupă) și echipa Under 17 (campionat și – probabil – urmează Cupa).

Astăzi, în finala de Cupă de la Deva, după un duel fizic cu polistul Postolache, tânărul mijlocaș central a fost scos pe brațe din teren. Era amețit, așa că a fost necesară intervenția imediată a Ambulanței. I s-a pus un guler în zona cervicalei și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean din Deva. Diagnosticul a fost o ușoară comoție, astfel că a făcut cale întoarsă la Arad la bordul unui autorism.

Nu a putut scăpa ocazia să li se alăture colegilor săi la „dineul” de la Hotelul Rusco, prilej cu care ne-a împărtășit din gândurile sale: „Nu mai știu exact ce s-a întâmplat cu mine, nu-mi amintesc exact momentele după accidentare. M-a consultat un medic, mi-a spus că nu e nimic grav, nu mai avea rost să stau în Spital, nu puteam să-i las pe băieți să se bucure fără mine. Chiar vreau să le mulțumesc că au dus greul timp de 60 de minute, voiam să mai joc și eu, dar totul e bine când se termină cu bine”, a spus Jorza.

utadeva1

”Să vină banii la băieți!” Și banii vor veni, probabil, chiar în aceste zile

Printre scandări de bucurie și împotriva celor de la Poli, juniorii UTA-ei nu au uitat nici refrenul: „Să vină banii la băieți!” Și, în mod normal, conturile jucătorilor și antrenorilor vor fi alimentate chiar în aceste zile.

Locul 1 la Cupa România Elite e răsplătit cu suma de 5000 de euro de Federația Română de Fotbal, care ar trebui să dea drumul rapid banilor. Răsplata e mai mult decât binevenită, știindu-se că stimulentele juniorilor sunt și așa mici și mai vin și cu întârziere.

Pe lângă cupe (cea cuvenită echipei, plus cele luate de Mara – cel mai bun portar și Man – cel mai tehnic jucător), diplome și medalii, la Arad au ajuns și 10 mingi nou nouțe de sponsorul tehnic al FRF, Joma.

stuparungurdeva

Stupar și Ungur au tricouri speciale de campioni și au tăiat „UTA” în bucățele

Fără a uita de meritele anteriorilor anteriori ai generației de excepție a Bătrânei Doamne: Cristi Păcurar (prezent, de altfel, în înaltul tribunei de la Deva), Francisc Tisza, Marius Demian sau Leo Pința, trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. „Cuplul” de antrenori Dan Stupar – Adrian Ungur are meritul de a fi legat un grup și a oferi tuturor șanse, în așa fel încât să scoată maxim într-o competiție pe care au luat-o ei de la A la Z în această primăvară.

Jucătorii și-au manifestat atașamentul față de antrenorii lor oferindu-le, prin intermediul căpitanului Iuga, tricouri personalizate pregătite în mare secret de Elena Bodri, cea care le-a oferit și o primă  de joc utiștilor. Tot Supar și Ungur au fost cei care au tăiat tortul de marțipan în forma stemei UTA, dar nu înainte de o nouă „dedicație” specială pentru cei de la Poli.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu