DEZBATEREA din PE privind legile Justiţiei | Tudorel Toader: S-a discutat de o manieră politicianistă. Nu s-a dorit aflarea adevărului

1 comentariu

Ministrul Justiţiei a declarat, miercuri seară, că nu e mulţumit de dezbaterea din PE privind legile justiţiei, precizând că “s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă”. Întrebat de ce nu a fost lăsat să ia cuvântul, Tudorel Toader a spus că “nu s-a dorit aflarea adevărului”.

“N-am cum să fiu mulţumit, în condiţiile în care s-a văzut cu ochiul liber, chiar nejurist fiind, faptul că s-a discutat într-o manieră absolut politicianistă, cu un pretext de conţinut juridic. Lăsând la o parte faptul că unii s-au exprimat despre legile justiţiei fără să cunoască nimic din conţinutul respectivelor legi, dar voi face un inventar şi-l veţi vedea cât de repede, îl voi face public, al neadevărurilor care au fost spuse la dezbatere. Minciuna se spune cu intenţie, neadevărul se poate spune şi din greşeală”, a declarat, după dezbatere, Tudorel Toader.

Solicitat să comenteze cum i se pare faptul că nu a fost lăsat să ia cuvântul în plenul Parlamentului European, ministrul Justiţiei a răspuns: “Nu s-a dorit aflarea adevărului. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Justiţiei, am ferma convingere că nu s-a dorit aflarea adevărului pentru că, de exemplu, nu o să găsiţi nicăieri o afirmaţie de a mea în sensul că Guvernul nu are nevoie de avizul Comisiei de la Veneţia pentru că , procedural, şi cel care a făcut afirmaţia ştie că proiectul de lege s-a dus direct la comisia specială şi că nu a existat un moment în care Guvernul avea abilitatea, competenţa să solicite avizul”.

“S-a făcut afirmaţia de exemplu că legile au fost declarate neconstituţionale. Nu legile au fost. Din 303 au fost declarate 4 soluţii legislative. Şi alea sunt tehnice. Ori de la 4 până la spune “legea este neconstituţională” , calea este foarte foarte lungă. S-a indus din start o confuzie pentru că pretextul dezbaterii l-a constituit proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, dar s-a vorbit de corupţie”, a completat Toader.

 La începutul dezbaterii, europarlamentarul Dan Nica a cerut ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezent în sală, să poată lua cuvântul, însă solicitarea i-a fost refuzată pe motiv că procedura prevede ca la dezbaterea din Parlamentul European să fie prezentă Viorica Dăncilă, premierul României, care a fost invitată, dar nu s-a prezentat scrie mediafax.ro
Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

1 comentariu. Leave new

  • Prostului de Toader nu-i convine sa fie ignorat. În stradă sunt zilnic ignorați zeci se mii de români. Prostul primește ce merita.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu