Dan Andronic despre pensionările din SRI: Nu e vorba DOAR de 10 generali, s-a plecat MASIV și din structurile locale

Niciun comentariu
Jurnalistul Dan Andronic a comentat despre situația pensionărilor în masă din SRI, menționând că această mișcare este parte a unui proces mai larg de schimbare a modului de lucru din cadrul serviciilor.

În cadrul emisunii Dosar de Politician, moderată de Silviu Mănăstire, la postulB1 TV, jurnalistul Dan Andronic a comentat ultimele evenimente legate de pensionările masive din SRI și celelalte servicii de securitate, „Este o mișcare pe care eu o pun în legătură cu ceea ce s-a întâmplat aproape matematic anul trecut, tot la finalul lunii iulie, când a mai existat o operațiune de „curățare”, în care au fost numiți doi primi-adjuncți și au fost pensionați o seamă întreagă de generali”.

„Acum s-a împlinit această acțiune, nu vorbim de doar 10 generali, din informațiile mele, la nivel de structuri locale s-au produs multe plecări din vechea structura de comandă, vom vedea pe măsură ce apar în Monitorul Oficial, dar va mai trece timp. Nu a fost o operațiune ușoară. Au fost cel puțin trei cazuri de generali care nu au vrut să se pensioneze și care au fost trecuți la pensie, nu dau nume pentru a nu personaliza”.

Întrebat dacă printre cei trei este și o doamnă general, Dan Andronic a răspuns afirmativ. „Operațiunea înseamnă ruperea de echipa Coldea – Maior, poate fi un nou început pentru SRI, inclusiv mișcările de la începutul mandatului lui Eduard Hellvig, când s-a produs ruperea de DNA. Am o vorbă, – e ca la bătaie, știi cum începe dar nu știi când se termină”, a continuat jurnalistul noteaza evz.ro

Comentând despre modul în care se petrec acțiunile din ultima perioadă, Dan Andronic consideră că sunt organizate și au rolul schimbării modului de operare a serviciilor, „Nu cred că a fost o mișcare care s-a produs intempestiv. Aceste lucruri au fost gândite, oamenii care vor fi numiți în locul acestora sunt deja pregătiți, au trecut printr-un proces de selecție, SRI nu înseamnă doar 10 generali, au 14.000 oameni, din care jumătate ofițeri operativi. Nu văd o slăbire a serviciului, ci doar modificarea unui mod de lucru. Nu vreau să tragem o concluzie înainte să aflăm rezultatele, dar cred că se intră într-o altă filosofie, într-un alt mod de lucru, dacă va fi unul bun sau rău, ne vom da seama pe parcurs.”

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu