Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă în unul dintre cele mai judecate dosare de crimă organizată din vestul ţării

Niciun comentariu

Curtea de Apel Timişoara a dat, ieri, sentinţa definitivă în unul dintre cele mai judecate dosare de crimă organizată din vestul ţării – cel al grupării conduse de Lucian Torj. Pedepsele primite sunt puţin mai uşoare ca şi cele primite la Tribunalul Timiş. DIICOT i-a trimis în judecată pe cei 16 inculpaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi proxenetism.

Procesul a început acum mai bine de șase ani și a fost retrimis de instanță la DIICOT în 2013, reintrând apoi pe rolul instanţelor de judecată. După pedepsele dure primite, anul trecut, la Tribunalul Timiş, inculpaţii au făcut apel. Lucian Torj a fost condamnat, în final la 4 ani de închisoare, după ce de la Tribunalul Timiş a primit 6 ani și 4 luni de închisoare. Ciprian Gavrilă, a primit în urma sentinţei de astăzi 10 ani de închisoare, faţă de 13 ani de închisoare. Sergiu Burkaş, care a fost condamnat anterior pentru omor, a primit o pedeaspă finală, în urma contopirilor, de 25 de ani de închisoare de la tribunal, pentru ca sentinţa definitivă de la CAT să fie de 24 de ani. Flucsă Nicolae a primit 14 ani de închisoare în odsarul disjuns.

Indrei Ioan şi Foca Daniel au scăpat de executare primind 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce iniţial au primit 6 ani şi 8 luni de închisoare. Şeclăman Dumitru a scăpat cu 3 ani şi 4 luni de închisoare după ce iniţial a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare, Manolache Ciprian – 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, după ce de la tribunal a primit o condamnare de 8 ani, Ciurea Neculai – 3 ani şi 4 luni cu executare faţă de 7 ani şi 8 luni de închisoare iniţial, Sprânceană Florin Dumitru – a primit 4 ani după ce la tribunal a primit cu patru luni de închisoare mai mult,

Todirel Marius – 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere faţă de 3 ani de închisoare primiţi iniţial, Cornea Mihai Cristian  a rămas cu pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi obligaţia de a executa 80 zile de muncă în folosul comunităţii la RATT şi Horticultura, Stoiţi Gabriel Cosmin –  sentinţă finală de 1 an cu suspendare sub supraveghere , Stoiţi Tudor Nicolae a primit 4 ani, după ce tribunalul l-a condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, Stoiţi Constantin Adrian a rămas cu pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În cazul lui Olteanu Marcel, instanţa a constatat încetarea procesului după ce iniţial a fost condamnat la 1 an închisoare pentru că, în timpul apelului, s-a împăcat cu bărbatul pe care era acuzat acuzat că l-a înşelat.

 

Sursa: pressalert

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu