Cum va fi vremea în octombrie şi la început de noiembrie 2019

Niciun comentariu

Elena Mateescu, director general ANM, a arătat, în cadrul dezbaterii „SCHIMBĂRILE CLIMATICE ȘI IMPACTUL ÎN ECONOMIE” organizată de DC Media Group, cum va fi vremea în luna octombrie dar şi în prima parte a lunii noiembrie 2019.

„Estimările pentru următoarele patru săptămâni indică în continuare, pentru săptămâna 7-14 octombrie, o săptămână cu abateri termice uşoare, pozitive, în special în jumătatea sudică a ţării şi, din păcate, deficitul de precipitaţii în continuare prezent. Pentru săptămâna 14-21 octombrie observăm o săptămână mai caldă decât în mod obişnuit cu cele mai mari abateri de această dată în zona de Sud, Sud-Est a ţării şi, din nou, cantităţi de precipitaţii deficitare în special în partea de Vest a ţării şi în rest apropiate de normal. Această tendinţă se păstrează şi pentru săptămâna 21 – 28 octombrie şi nu în ultimul rând 28 octombrie – 4 noiembrie.
Cu siguranţă vom actualiza, conform fluxului operaţional, aceste informaţii astfel încât actualizarea datelor privind rezerva de apă din sol să poată fi un element caracteristic şi util pentru fermieri în ceea ce priveşte însămânţarea pentru că perioada aceasta coincide cu caledarul optim pentru înfiinţarea culturilor de toamnă”, a explicat Elena Mateescu.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu