Cum se vede din Sibiu Alianța Vestului. Explicațiile lui Radu Vancu

Niciun comentariu

Unul dintre liderii mișcării „Vă vedem din Sibiu”, Radu Vancu, a vorbit la Digi24 despre ce înseamnă Alianța Vestului pentru dezvoltarea României. 

„Cred că este o evoluție normală într-o Europă a regiunilor, o Europă descentralizată. Ce se întâmplă acum este, de fapt, punerea în aplicare a descentralizării pe care, cândva, domnul Dragnea – când făcea parte din USL- a încercat să o pună în operă, fără să reușească însă”, a spus Radu Vancu.

„Într-un fel, realitatea din teren repară ceea ce politicul nu a reușit. România trebuie să acceseze fonduri europene, unitățile teritoriale. Alianța Vestului este ceva perfect legal, perfect european și e departe se spaimele conspiraționiste, secesioniste pe care le vântură inclusiv alianța de la guvernare. Este, de fapt, o europenizare a României, în sensul dezvoltării regiunilor care compun România”, a adăugat Vancu.

Alianța Vestului, un parteneriat între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea prin care se dorește atragerea fonduri europene direct de la Bruxelles, poate fi interesantă și pentru Sibiu, a declarat și primarul orașului, Astrid Fodor.

„Este o inițiativă interesantă a patru primari care conduc municipii reședință de județ situate în regiunile de dezvoltare vest și nord-vest ale țării. Cunosc acest proiect doar din mass media și nu mă pot exprima doar în baza a ceea ce am urmărit la televizor. Sunt convinsă însă că este o inițiativă constructivă, în sensul demarării unor proiecte comune pentru care inițiatorii doresc atragerea de fonduri europene, mai ales a fondurilor  transfrontaliere”, a declarat Astrid Fodor pentru Turnul Sfatului.

Administrația locală din Sibiu nu a avut discuții cu niciuna din cele patru primării pentru a extinde parteneriatul în Regiunea Centru, a precizat primarul Sibiului. „Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat și nu s-au purtat discuții în acest sens”, a mai spus Fodor pentru digi24.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu