Cum se fură la vot, cum a ajuns Oprescu independent sau cum se “cumpără” un sondaj. Declarații suprinzătoare ale lui Miron Mitrea în cartea scrisă în pușcărie

mitreaa

Miron Mitrea e de părere că Victor Ponta a fost candidatul nepotrivit care să piardă în fața „foarte bine selectatului” Iohannis. Dezvăluirile apar în a treia carte de amintiri și analize politice din Pușcăria Poarta Albă. De asemenea, fostul ministru al Transporturilor dezvăluie cum se fură la vot, cum a ajuns Oprescu independent, cum a oprit transmisii în direct ale televiziunilor sau cum a „cumpărat” un sondaj de opinie făcut de rivali.

Eram conştient de şansa a doua a lui Victor Ponta, imediat ce a fost clar că Iohannis îi va fi contracandidat. Cred că ştia şi el. Când m-a întrebat ce cred, i-am spus elegant că are şansa lui să câştige. În PSD, doar un politician ne-a dovedit că a înţeles pericolul Iohannis. Mihai Sturzu, într-o şedinţă a grupului parlamentar, a afirmat că a constatat mergând prin ţară, că pe Iohannis nu îl urăşte nimeni. Observase că nici nu sunt mulţi care îl iubesc, dar îl suprinsese lipsa de sentimente negative la adresa lui Iohannis. I-am spus că ăsta e motivul inteligent pentru care fusese selectat Iohannis”, se arată în cartea lui Miron Mitrea, transmite Evenimentul Zilei.

Acest lucru l-a confirmat și Mihai Sturzu printr-o intervenție telefonică la emisiunea Talk B1, moderată de către Mihai Duţă, despre faptul își aduce aminte de momentul în care Miron Mitrea povestește în cartea sa.

“E posibil sa fi fost din pereoada de precampanie electorală și am avut o discuție în PSD despre faptul că era multă campania negativă, cu care eu nu eram de acord. Și eu am spus că pe omul ăsta nu-l urăște nimeni (n.r. Klaus Iohannis), atunci de ce îl atacăm noi tot timpul. Nu mi-a răspuns nimeni atunci, dar văd că domnul Mitrea a ținut minte acest lucru de atunci“, a declarat deputatul.

  Un băieţel în vârstă de doar câteva luni a murit în urma unui accident de circulație

Fostul ministru al Transporturilor explică şi modul în care, la mai toate alegerile, votul a fost fraudat. Cu complicitatea tuturor partidelor politice.

Am să spun un lucru pe care îl știu toți cei care s-au ocupat de alegeri. Dacă se produce o fraudă serioasă într-o secție de vot, nu este votul multiplu. Este momentul când, la numărătoarea voturilor, voturile partidului sau ale candidatului care nu are reprezentant prezent în acea secție se redistribuie între partidele cu reprezentanți. Și se întâmplă mult mai des decât ați crede. Și la toate partidele. În momentul în care apar voturi fără “stăpân”, rar, reprezentanții prezenți le lasă în dreptul celui votat.

De asemenea, Miron Mitrea a mai povestit şi cum a reuşit să creeze imaginea de independent a lui Sorin Oprescu, motiv pentru care acesta a şi câştigat cursa pentru primăria capitalei. Totul, pe fondul insistenței lui Marian Vanghelie de a candida la Primăria București și pe incapacitatea lui Mircea Geoană de a i se opune.

 

 

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici