Crimă înfiorătoare la Paris, revendicată de ISIS

Niciun comentariu

Un “combatant al Statului Islamic” a ucis cu lovituri de cuțit un polițist, precum și pe partenera acestuia, luni noapte în fața casei acestora din apropiere de Paris, a anunțat Amaq, agenție de știri prin care temuta grupare teroristă își face publice acțiunile. Informația a fost ulterior confirmată, printr-un comunicat, și de ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care și-a exprimat ”tristețea infinită” pentru această tragedie, scrie le parisien.fr.

 

“Un combatant al SI l-a ucis pe comisarul-adjunct de poliție din orașul Les Mureaux, precum și pe soția acestuia cu armă albă în apropiere de Paris”, a scris Amaq pe website-ul ei, preluată de Agerpres. Crima a avut loc în Magnanville (Yvelines), suburbie a Parisului, la aproximativ 50 km nord-vest de capitala franceză și circa 20 km de Les Mureaux unde era staționat ofițerul de poliție.

Polițistul în vârstă de 42 de ani era îmbrăcat în civil, în momentul atacului. A fost ucis cu nouă lovituri de cuțit în abdomen chiar în fața casei. Atacatorul s-a baricadat apoi în locuința victimei și i-a luat ostatici pe partenera și pe băiețelul acestuia.

 

În timpul negocierilor cu forțele speciale din Raid, suspectul ar fi afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic. Vecinii spun că l-ar fi auzit pe suspect strigând „Allah Akbar”.

 

Deznodămândul crizei a fost violent și a intervenit după circa trei ore și jumătate de negocieri. Către miezul nopții, forțele de ordine au dat asaltul asupra casei. S-au auzit numeroase împușcături, precum și două explozii.

 

În momentul în care au pătruns în casă, forțele speciale l-au împușcat pe atacator, însă în interior au descoperit cadavrul partenerei polițistului. Au reușit însă să-l salveze pe fiul cuplului, în vârstă de trei ani, care a fost dat în grija medicilor.

În timpul desfășurării acestei crize, cartierul a fost izolat total, a fost întreruptă furnizarea de energie electrică și gaz în perimetrul unde se afla locuința, iar câteva case din vecinătate au fost evacuate.

 

 

Sursa:zf

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu