Copiii din Arad au ocazia să învețe limba germană pe timpul verii într-un mod creativ. Vezi aici detalii!

Niciun comentariu

Copiii din Arad care au între 2 și 14 ani pot fi duși la centrul de limba germană Hänsel und Gretel, unde se folosește metoda de predare Kikus. Învățarea are loc într-un cadru restrâns de 4-6 copii pe grupă, iar personalul este unul specializat.

Centrul de limbă germană din Arad se află pe strada L. Szantay, nr 4 și reprezintă o nouă provocare, dedicată copiilor.

„Pentru cei mici am conceput un curs antrenant și util într-o atmosferă relaxantă și veselă, un curs interactiv care își propune să-i familiarizeze pe cei mici cu limba germană și le dă ocazia să experimenteze această limbă prin toate simțurile abordând-o activ și creativ, astfel, limba germană devine blândă, prietenoasă, distracitvă și ușor de reținut. Ne apropiem de ea, învățăm limba germană cu jucării, sunete, imagini și muzică, apoi ne vom juca cu ea, vom cânta, vom colora, vom construi dând forme concrete cuvintelor noi învățate. În cele 36 de săptămâni, copiii vor învăța formele de salut, familia, fructele, legumele, culori, jucării, animale, casa mea, zilele săptămâni, anotimpurile. Iar după ce vom învăța toate astea suntem gata pentru cursul de vară”, spun reprezentanții centrului de limbă germană din Arad.

gradi germana 3gradi germana 11

METODA KIKUS pentru învățarea limbii germane a fost pusă la punct în anul 1998, după mulți ani de cercetare și experimentare. Numele metodei este legat de Dr. Edgardis Garlin și echipa ei din Centrul pentru multilingvismul copiilor (zkm e.v.) München, Germania. KIKUS este prescurtarea expresiei KINDER IN KULTUREN UND SPRACHEN (Copiii în culturi și în limbi). Este un program integral, care stimulează și dezvoltă multilingvismul precoce la copiii intre 3 și 10 ani. Programul cuprinde: O metodă eficace pentru predarea limbii către copii în grupe mici, prin joacă,

Materiale de învățare și predare specifice

Includerea părinților într-un parteneriat educativ care promovează mai multe limbi simultan

Module de specializare și perfecționare pentru pedagogi.

Metoda KIKUS poate fi utilizată pentru predarea tuturor limbilor , întrucât se bazează în primul rând pe transmiterea limbii vorbite. Ulterior, elementele scrise pot fi predate în mod specific, după caz. De aceea este posibilă chiar extinderea utilizării metodei KIKUS la adolescenți și adulți. Metoda KIKUS se adreseaza in special copiilor care inca nu stapanesc scrisul și cititul. Aceștia învață limba germană prin activități specifice, într-o atmosfera relaxată, ajutați de un set de materiale de învățare foarte bine puse la punct. Participarea părinților la efortul de învățare al copiilor este încurajată, fără a-i obliga să cunoască sau să invețe limba germana. Rolul părinților este de sprijin pentru copii și de valorizare a multilingvismului acestora. Câteva caracteristici ale metodei KIKUS de invatare a limbii germane:

Nu necesita scriere și citire

Metodele de „școala veche” cu repetari la infinit și exerciții seci sunt eliminate, respectiv ascunse în jocuri și alte activități atractive.

Se lucrează în grupe de 4-6 copii, astfel profesorul se poate ocupa de fiecare în parte

Mediul în care se desfășoară orele este informal, copiii se simt la largul lor fără a se renunța la disciplină

Materialele de învățare sunt foarte eficace, interesante și bine puse la punct.

Cei care doresc mai multe informații despre centru pot suna la numărul de telefon: 0722722449  sau accesa www.germana-arad.ro.

gradi germana 2

ȘCOALA DE VARA din acest an este intr-un format distractiv, special creat pentru vacanța de vara!

Programul se va desfașura exclusiv în limba germană și se adresează copiilor cu vârstă cuprinsa între 2 și 12 ani.

Modulul se desfășoară de luni până vineri de la ora 8.00 la 12.00.

Perioadele:

Modul I. – 27 IUNIE – 15 IULIE

Modul II. – 18 IULIE – 5 AUGUST

Modul III. – 8 AUGUST – 26 AUGUST

Înscrierile se fac până în data de 10 IUNIE 2016 la numărul de telefon 0722722449.

Taxa este:

3 săptămâni –  400 Ron,

6 săptămâni – 750 Ron,

9 săptămâni – 1050 Ron

Taxa include materialele necesare fiecarui modul și o masă de fructe de sezon.

Frații beneficiaza de reducere.

 

gradi germana 9

gradi germana 10gradi germana 11

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu