Consultări la Cotroceni pentru noul Guvern. Dragnea: Iohannis ne-a zis că ştie care e majoritatea.

Niciun comentariu

Consultările PSD-ALDE cu preşedintele Klaus Iohannis au durat aproximativ jumătate de oră. Liviu Dragnea a prezentat concluziile discuţiilor delegaţiei PSD-ALDE cu şeful statului:

  I-am prezentat preşedintelui în mod oficial şi direct propunerea noastră în persoana doamnei Dăncilă, i-am prezentat şi procedura prin care a fost desemnată în cadrul PSD, colegul nostru Daniel Chiţoiu din partea ALDE l-a informat pe domnul preşedinte că o susţin pe doamna Viorica Dăncilă. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui un tabel cu parlamentarii PSD-ALDE care are în spate o susţinere semnată de fiecare, asta pentru că au apărut tot felul de informaţii că am pierdut majoritatea, că nu există susţinere, să informăm corect că nu există niciun fel de problemă în majoritatea parlamentară.

– Am prezentat argumentele care ne-au determinat să o propunem, o experienţă bogată în Parlamentul European, câteva obiective ale doamnei pe care va trebui să le implementeze, dacă va avea şansa, în pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului UE, în domeniul apărării, educaţiei, sănătăţii, măsurile fiscale prevăzute în program şi, de asemenea, calităţile umane pe care le are doamna Dăncilă: este o doamnă neconflictuală, în permanenţă dedicată dialogului, care a avut relaţii foarte bune cu toţi colegii, abordarea dumneaei în ceea ce priveşte comunicarea, modul cum vede relaţionarea cu membrii Guvernului, cu preşedintele României – corectă şi productivă. De asemenea, dorinţa de a recupera anumite întârzieri în acţiunile care trebuie realizate pentru Centenarul Marii Uniri.

– Preşedintele României a luat act, ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie, să avem un guvern cât mai repede, va lua o decizie, nu ştim dacă astăzi sau mâine, după ce va discuta cu celelalte partide şi va analiza şi celelalte propuneri. Noi sperăm să accepte propunerea Viorica Dăncilă, suntem dispuşi să convocăm sesiune extraordinară pentru a începe votul şi audierea miniştrilor.

– Dacă se va gândi să o accepte, aşa a făcut mereu preşedintele, probabil va avea o discuţie cu doamna Dăncilă pentru a discuta personal şi a-i adresa întrebările pe care le are domnia sa.

– Avem speranţa că sunt suficiente argumente ca preşedintele să o accepte pe doamna Dăncilă. În continuare vă spun că şi noi suntem îndreptaţi către stabilitate. Nu avem niciun motiv real să credem că preşedintele o va respinge pe doamna Dăncilă şi atunci nu discutăm de alte planuri.

– Doamna Dăncilă vorbeşte engleză şi franceză. Când am făcut aceste declaraţii nu credeam că va mai fi cazul să avem consultări la Cotroceni pe această temă, dar viaţa bate filmul. Era incorect din partea mea să nu vin să prezint eu personal propunerea preşedintelui României.

– Ne exprimăm speranţa că preşedintele României o va accepta pe doamna Viorica Dăncilă, dar sigur va conta foarte mult discuţia directă. Până la urmă, responsabilitatea este comună. Preşedintele a spus că ştie care este majoritatea, nici nu se pune problema. Nu cred că are un motiv real să o refuze pe doamna Dăncilă.

– Am avut o discuţie cu domnul Kelemen Hunor imediat după CEx, i-am spus de doamna Dăncilă, care sunt motivele pentru care am luat această decizie, l-am asigurat că, dacă o vor susţine, va fi o relaţie deschisă între guvern şi UDMR, că, dacă preşedintele o va accepta, va fi o întâlnire, aşa cum a fost de fiecare dată, între noi, doamna Dăncilă şi grupul UDMR.

– A spus că nu au nimic împotriva doamnei Dăncilă, un argument ca să nu o susţină, faptul că nu au avut din start niciun motiv de respingere pentru noi este un lucru important.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu