Comentariile antrenorilor după UTA – Chindia 3-1: „Am întors scorul prin pragmatism” vs. „Norocul nu a fost de partea noastră”

Niciun comentariu

UTA a avut un răspuns de mare echipă după eșecul zdrobitor de la Mediaș și a câștigat punctele ce îi permit să spere în special la ocuparea poziției secunde ce duce la barajul de promovare. Roland Nagy a avut meritul său, mutând inspirat cu Hlistei și Cipri Rus.

La final, antrenorul arădean era foarte ferici, mai ales că a reușit să o ridice în picioare după etapa trecută. „Noi și Chindia suntem revelaţiile acestui campionat, ca echipe nou promovate. Aveam obiectivul realizat, dar aveam şi bonusul de a juca una dintre finalele campionatului. În plus, atât noi cât şi Târgovişte avem loturi firave în economia campionatului. Important e că am putut reveni de la 0-1, prin pragmatismul echipei şi al jucătorilor. Veneam după cea mai usturătoare şi grea înfrângere, s-au spus vorbe grele. Însă, echipa noastră însă ştie să joace pe teren, are spirit, spritilul UTA-ei şi acest lucru mă bucură. Etapă de etapă, gândul nostru a fost să luăm puncte. Îi felicit pe jucători pentru modul în care au abordat partida, pentru felul cum au muncit la antrenamente”, a precizat Nagy.

Aproximativ 1000 de arădeni au luat cu asalt arena „Motorul”, împingând din spate formația „textilistă” spre cele trei puncte. „A fost un meci interesant, cu o atmosferă frumoasă, cât se poate la noi în acest moment. Mă mai bucură faptul că arădeni care nu au mai fost, poate, demult la fotbal sunt din nou la stadion și simt gustul acestui parcurs al nostru”, a adăugat fostul mijlocaș.

„Prinncipalul” arădenilor a vorbit și despre conjunctura creată după succesul de azi. „Nu ne rămânem decât să continuăm, să vedem ce se întâmplă după aceste două etape. Vom ave un meci foarte greu şi duminică. Mă bucur pentru revenire, pentru victorie. Pentru câteva minute, o oră, două, suntem din nou pe primul loc, un loc pe care nu am ştiut să-l gestionăm la Mediaş. Ce va fi după ultimele două etape, vom vedea. Noi încerăm să luăm tot ce putem, echipa are caracter și mergem la luptă cu ea oriunde și împotriva oricui”, a încheiat Roland Nagy.

Croitoru: „Noi vom juca pentru locul 2, dar UTA e favorită acum”

După primele 30 de minute, după golul lui Cherchez și o evoluție palidă a UTA-ei, Chindia Târgoviște a lăsat impresia că poate da lovitura la Arad. „Alb-roșii” au avut – însă – o revenire de poveste și a luat punctele ce îi fac favoriți cel puțin la ocuparea locului secund la finalul play-offului.

La finalul partidei de pe „Motorul”, antrenorul oaspeților a părut descurajat, mai ales că nici el nu a putut alinia – din diferite motive – cea mai bună echipă.  „A fost un joc cu o încărcătură extraordinară. Am plecat la drum în acest sezon cu gândul să prindem play off-ul şi să evităm retrogradarea. Am avut un an bun şi am ajuns, cu trei etape înainte de final, să disputăm, practic, cel mai important meci al campionatului. Din păcate nu am reuşit să facem cel mai bun joc, am pierdut. Ne-au lispit și câţiva jucători importanţi. Popa a fost suspendat, Ispas a stat pe bancă, dar nu s-a antrenat decât o zi. Nisipeanu a jucat nerefăcut. Pe un alt jucător l-am trimis acasă cu varicelă. Un aspect ce ne-a dezavantajat a fost distanţa mare, în general distanţele mari pe care le-am parcurs din zona noastră spre Vest. Meciurile cu încărcătură psihică şi fizică deosebite le-am jucat la intervale scurte de timp. Nici norocul nu a fost de partea noastră. La 1-1 am avut bară, la 2-1 a apărat Miron şi imediat pe contraatac s-a făcut 3-1. Acesta e fotbalul însă”, a spus Nicu Croitoru la finalul partidei de la Arad.

Tehnicianul dâmbovițenilor s-a referit și la situația din clasament și favoritele la primele două poziții. „Cele mai mari şanse la primul loc le are Mediaş, deși e un campionat cu multe rezultate la care nu ne aşteptam. Şi noi suntem una din <<beneficiarele>> acestor rezultate neaşteptate, căci am făcut puncte cu echipele fruntaşe și am pierdut cu formații mai slab clasate. Noi vom juca pentru locul 2, dar UTA e favorită acum. Era clar că cine câştigă azi e favorită principală la locul doi. Dacă băteam noi sau făceam egal, eram la mâna noastră”, a adăugat Croitoru.

În final, „principalul” Chindia a avut o mențiune specială la adresa spectatorilor:„Vreau să felicit publicul extraordinar, în special galeria. Însă, sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în jurul băncii de rezerve. Până acum nu mi s-a întâmplat să fiu înjurat 90 de minute în continuu şi suntem la Arad. În rest tot respectul pentru felul în care spectatorii au încurajat echipa”.

FOTO: Viorel Musca

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu