Ciupe îi prezice lui Falcă : ,,Orice MINUNE ŢINE … TREI MANDATE!”

Niciun comentariu

Consilierul local Ionel Ciupe i-a adresat primarului Gheorghe Falcă o scrisoare deschisă. În rândurile acesteia alesul local creionează pe lângă o serie de ,,scăpări’’ ale edilului-șef, probleme grave cu care orașul se confruntă dar pe care primarul pare a nu le considera prioritare.

De la atitudinea ostilă a primarului care ,,bagă pumnul în gura’’ consilierilor care au opinii diferite de ale sale în ședințele de consiliu local, la dezinteresul pentru cetățeni și urbe, Ciupe atinge în scrisoarea sa o sumedenie de puncte sensibile .

Ce l-a determinat pe Ionel Ciupe să rupă tăcerea? Sătul să fie batjocorit în ședințele consiliului local și referindu-se la libertatea de exprimare, Ciupe s-a hotărât să comunice cu primarul Aradului într-un alt mod: în scris. ,, Nu mai pot tolera ipocrizia lui Gheorghe Falcă din fiecare ședință de consiliu, întâlnire din cartiere, la Primărie, la Teatru sau unde mai merge el. Am depus un număr de 14 amendamente în consiliu iar primarul m-a persiflat. Deși amendamentele îmi aparțin, și-a pus specialiștii din Primărie, cei 17 ,,saci de cartofi’’, să le studieze, lucru care mă deranjează. În Aradul lui Falcă e dictatură, o dictatură de care trebuie să scăpăm! Doar în consiliul nostru local e ca în Coreea de Nord, adică avem numai trei minute pentru a ne exprima și nu beneficiem nici măcar de acel timp. De pildă, la Pecs, oraș înfrățit cu Aradul, aleșii locali au la dispoziție și 40 de minute pentru a-și expune punctul de vedere. La noi, doar Gheorghe Falcă se pricepe la toate, de la alpinism, la speologie, drumuri, ape termale sau predici de pastor. Nimeni altcinevaa nu are voie să vorbească. Astfel, fiindcă nu mă număr printre protejații primarului, cei care își parchează mașinile în fața Primăriei,în numele libertății de exprimare am decis să mă exprim în scris’’ , explică Ionel Ciupe.

În scrisoarea adresată primarulu consilierul local arată următoarele:,,Am tot ezitat să vă adresez această scrisoare, gândind că, fiind totuşi un an electoral, veţi înţelege o competiţie, fie ea şi electorală, cu reguli precise pentru toţi concurenţii şi că, dincolo de toate regulile şi legile electorale, primează legea bunului simţ si legea supremă a oricărui creştin adevărat.
Constat însă, cu părere de rău, că deşi clamaţi in public (uneori) morala, etica, bunul simţ, in realitate, dvs. faceţi orice pentru a rămâne în funcţie, pentru a vă păstra privilegiile ce la aveţi ca primar. M-am întrebat de ce atâta cerbicie la dvs. şi mi-am dat seama că pentru dvs. a nu mai fi primar ar fi un dezastru.
Ce veţi face dacă nu veţi mai fi ales? Cine vă angajează pe dumneavoastră? Ce ştiţi să faceţi? Vă tot lăudaţi că sunteţi inginer. Nu ştiu, după cum nimeni nu ştie, să fi coordonat ceva, o lucrare, un obiectiv.
Acum vă înţeleg zbaterea pe la diverse posturi de televiziune, lăudându-vă singur isprăvile de primar care sunt ca floarea de vâsc.
Ca inginer trebuia să observaţi că nu vă mai laudă nimeni, iar lauda de sine…..! Acum vă daţi şi liberal. De fapt sunteţi un pedelist revopsit în penelist. Un mare liberal, I.C. Bratianu, un mare inginer si om politic, îl punea la respect pe distinsul profesor şi om politic care era N. Iorga spunându-i să inveţe (de la el inginerul) MĂSURA!
D-ta, d-le Falcă nu poţi fi ADEVĂRAT LIBERAL pentru că nu şti ce este MĂSURA. D-ta nu ai nici măsura profesiei de inginer şi nici măsura respectului faţă de noi, cei ce suntem implicaţi in actul administrativ. Am asistat, in 2015 in sec. XXI, la 25 ani de la revoluţie, în plină libertate să văd cum ,,băgaţi pumnul în gură” unui consilier municipal doar pentru faptul că nu are aceleaşi păreri ca şi dumneavoastră. Pentru dumneavoastră nu contează că un consilier prezintă proiecte relevante pentru oraşul nostru, ci primează doar orgolii legate de apartenenţa la partidul dvs. Se vede că sunteţi după croiala naşului Băsescu pentru că nu vă pasă nici de Constituţia României care permite libera exprimare şi mai mult, tot după o croială pedelistă, dacă unii au idei si nu sunt ale dvs. dar au valoare, atunci nu pregetaţi să vi le insusiti. E şi cazul unor proiecte propuse de mine, pe care le-aţi trecut la sertar ca mai apoi, după 1 an sau 2 ani să ieşiţi cu ele, puţin modificate, prezentându-le ca şi propriile dvs. opere. Asta arată MĂSURA dumneavoastră care este deloc îmbucurătoare. Aradul, pe care l-aţi condus 12 ani, nu este cel prezentat de dvs. pe la Bucureşti, la partid si in cercul dvs. de “yesmeni”. Aradul e unul REAL cu probleme de sănătate, de educaţie, cu probleme majore la gigacalorie, la costurile pentru servicii publice de proastă calitate. Vă puteţi uita în ochii cetăţenilor care mor cu zile pentru că ,,sănătatea” din Arad este ,,bolnavă”?! Suntem fruntaşi în ţară la incidenţa bolilor de cancer de inima, de TBC, de diabet, se moare pe capete in Arad. Vă pasă de toate acestea? Evident că nu! Scopul dvs. e să mascaţi adevăratele probleme ale arădenilor cu una-două construcţii popmoase, complet neprioritare pe banii exagerat de mulţi ai contribuabililor arădeni, căci doar doar mai obţineţi iar şi iar un mandat de primar. Vă anunţ ca era aceasta s-a terminat. Superficialităţile de acest tip nu mai prind la arădeni. Arădenii nu au rămas impasibili la toate minciunile dvs, la faptul că an de an plătesc taxe şi impozite din ce în ce mai mari, iar calitatea vieţii lor nu s-a îmbunătăţit, ba din contră! Să nu credeţi că tinerii rămân impasibili pentru că nu investiţi în ei, în viitorul lor, ci preferaţi să aduceţi în Arad refugiaţi pentru a-i integra pe piaţa noastră de muncă!Păsurile dumneavoastră erau cum să fiţi Preşedintele României sau Primul Ministru. Destinul însă nu ţine cu cei care cred ca ei sunt TOTUL! Există şi altceva, de cele mai multe ori mult mai bun. Putem spune că suntem (uneori) cu toţii foarte ignoranţi, dar nu cu toţii ignorăm aceleaşi lucruri. Tot ce am propus eu, în calitatea mea de consilier municipal, am propus pentru arădeni şi nu pentru a satisface interesele economice a unor firme de partid.
Iar Aradul are capacitatea de a (re) deveni un oraş important şi respectat în România şi în Europa chiar dacă nu este vreo capitală europeană (culturală sau verde) şi asta pentru că în Arad există oameni adevăraţi, oameni profesionişti, devotaţi Aradului şi nu politruci si mediocrităţi care se vând pentru o slujbuliţă la stat.
În fine, vă previn că nu sunt slab de înger şi nu voi permite să vă faceţi jocurile mizere in viitoarea campanie electorală locală.
Şi ca să nu credeţi că ne jucăm de-a politica să nu uitaţi zicerea mea, special pentru dumneavoastră:
,,Orice MINUNE ŢINE … TREI MANDATE!”
Arădean şi liberal’’
.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu