Cetățenii americani nu vor fi primiți în Europa pentru că Statele Unite nu au reuşit să ţină sub control pandemia de coronavirus

1 comentariu

Ţările Uniunii Europene, care sunt nerăbdătoare să îşi relanseze economiile, sunt pregătite să nu permită accesul americanilor pe teritoriul lor, pentru că Statele Unite nu au reuşit să ţină sub control pandemia de coronavirus, a relatat marţi New York Times, citând liste preliminare cu călătorii din afara UE care vor fi acceptaţi în cadrul măsurilor de redeschidere, transmite Reuters.

Statele Unite, care au cele mai multe cazuri de coronavirus din lume şi înregistrează o creştere a numărului de infecţii noi, vor fi în aceeaşi categorie cu Brazilia şi Rusia, potrivit New York Times, care citează propunerea discutată.

Jurnaliştii de la The New York Times scriu că au intrat în posesia a doua liste cu ţările care ar putea avea acces în statele membre UE după 1 iulie, odată cu deschiderea graniţelor.

Potrivit acestora, de pe cele două liste lipsesc ţări precum Brazilia, Rusia, Statele Unite şi alte naţiuni în care numărul cazurilor de Covid-19 continuă să crească.

Statele europene analizează cele două liste şi principalul criteriu este cel referitor la felul în care evoluează numărul cazurilor.

Potrivit listelor analizate la Bruxelles, cetăţenii chinezi ar urma să fie bine-veniţi în Europa, la fel ca şi cei din ţări precum Uganda, Cuba şi Vietnam. Dar sunt excluşi cei din SUA şi alte ţări considerate prea riscante din cauza răspândirii virusului.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu