Cele cinci principese ale României se adună din toate colţurile lumii pentru a fi alături de tatăl lor, Regele Mihai

Niciun comentariu

Iubirea dintre Regele Mihai si cele cinci fiice are in spate o poveste speciala, nascuta departe de Romania.

Din iubirea Regelui Mihai cu Regina Ana, cel mai longeviv cuplu regal din istoria Romaniei, s-au nascut 5 fete – Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria – toate nascute in exil.

Prima pe lume a aparut Margareta, in 1949, la Laussane. In acelasi loc, 3 ani mai tarziu se nastea Elena, iar in 1953 a treia fiica, Irina. Cele trei au copilarit in Anglia, tara unde s-a legat si prietenia cu baietelul de atunci, printul Charles al Marii Britanii.

Soarta nu i-a adus regelui si un baiat. Al patrulea copil este Sofia, nascuta la Atena, iar cea mai mica – Maria. Mezina a fost botezata chiar de sora ei, Margareta.

De Romania, cele cinci fete auzisera doar povesti si stiau ca e tara la care se gandeste mereu tatal lor. In timp, au ajuns sa cunoasca si ele tara parintelui, iar unele sa se stabileasca aici.

Acum, cand regele este internat in Elvetia, familia ar putea fi din nou reunita.

Principesele Romaniei, fiicele Majestatilor Lor, vor programa in zilele care urmeaza deplasari in Elvetia pentru a-si vedea parintii. Ele sunt zilnic in legatura cu familia si urmaresc, cu tristete si cu speranta, evolutia starii de sanatate a tatalui lor.

Acolo se afla deja Principesa Margareta.

Elena, mama fostului principe Nicolae si a Elisabetei Karina ar urma sa vina din Anglia, acolo unde este stabilita alaturi de sotul sau. Cei doi admira nespus cuplul regal.

Principesa Elena: Au ramas impreuna si au fost impreuna. Cred ca asta e important, sa nu renunti cand situatia e dificila”

Alexander Nixon, sotul Principesei Elena: ” 60 de ani este o realizare extraordinara. Nu stiu daca eu si Elena vom apuca asa ceva. Ei sunt un exemplu remarcabil de cum poate fi o casnicie”

Sofia ar urma probabil sa vina din Franta, acolo unde locuieste alaturi de fiica sa.

Maria s-a mutat in Romania in ianuarie 2015, la cererea custodelui coroanei, Margareta.

Nu se stie daca in Elvetia va ajunge si Irina, fiica ramasa fara titlu nobiliar, dupa ce a fost judecata in America si condamnata la trei ani cu suspendare pentru ca a fost implicata intr-o retea care organiza lupte ilegale de cocosi.

Conform unor informatii furnizate de casa regala pentru Stirile PRO TV, dupa disparitia regelui Mihai, Margareta va primi titlul de Regina, Sef al Familiei si Suveran al Dinastiei, in timp ce mama sa, Ana, va deveni “Majestatea sa Regina Mama”.

sursa: stirileprotv.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu