Cei cu motoare uriaşe vor plăti de 10 ori mai puţin, cei cu 1.6 litri dau de belea

Niciun comentariu

Avocat.net  scrie că impozitele auto s-ar putea modifica din 2018. La Senat urmează în dezbatere propunerea legislativă privind modificarea alin. 2 al art. 470 din Legea 227 / 2015 privind codul fiscal. Amendamentul este, aparent, pentru reducerea impozitelor. Dacă Parlamentul dă ok pe lege, iar preşedintele Iohannis o promulgă, legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

 Deşi este un act normativ pentru reducerea impozitelor, din cauza formulei din calcul la cm cub, unele categorii de proprietari şi cele mai mari, de fapt, vor plăti mai mult. Dacă azi calculăm impozitele prin înmulţirea grupoelor de câte 200 cm3 cu valoarea clasei de cilindree în care se încadrează, noua lege va stabili impozitul prin înmulţirea centimetrilor cubi cu valoarea corespunzătoare unei noi clase de capaclitate cilindrică, scrie Avocat.net.

Conform unui tabel al aceleiaşi publicaţii, grila de impozitare arată astfel:

Iniţiatorii legii spun că actul normativ este o soluţie pentru evitarea înmatriculării maşinilor cu motoare mari în alte ţări vecine.  Noi credem că ori cineva ne forţează să găsim soluţii mai mici de motorizare pentru reducerea poluării – ceea ce anu ar fi rău – ori cineva ştie că motoarele de 1.6 litri au probabil cea mai mare proporţie în vânzări.

Category: Auto
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu