Câţi români vor refugiaţi în ţara noastră

Turkey syrian refugees ku 014 Custom

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, numărul românilor care sunt împotriva primirii refugiaţilor în ţară a crescut.

Potrivit sondajului comandat de „Adevărul“, 84,6% dintre respondenţi au afirmat că nu sunt de acord ca refugiaţii sau imigranţii să se stabilească în România, un procent în creştere faţă de noiembrie (80,2%), respectiv septembrie 2015 (65,3%).

Doar 11% dintre cei chestionaţi s-au declarat de acord cu o asemenea perspectivă (faţă de 16,1% în noiembrie, respectiv 26,5% în septembrie 2015). Procentul celor care au afirmat că nu ştiu sau că nu răspund a fost de 4,3%. Totodată, 88,3% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu sunt de acord ca refugiaţii sau imigranţii să fie găzduiţi în localitatea în care trăiesc ei. Această opinie era împărtăşită de 81,9% în luna noiembrie a anului trecut, respectiv de 67,1% în septembrie 2015. Şi în acest caz s-a înregistrat

Potrivit INSCOP Research, că cei mai mulţi dintre români şi-au cristalizat opiniile cu privire la subiect pe fondul dezbaterilor intense care au avut loc în ultima perioadă pe marginea crizei refugiaţilor, precum şi a disponibilităţii României de a-i găzdui.

Totodată, datele au fost culese la scurt timp după atentatele de la Bruxelles din 22 martie şi pe fondul discuţiilor tot mai aprinse cu privire la presupusa legatură dintre terorism şi valurile recente de imigranţi.

De asemenea, provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă în gestionarea crizei refugiaţilor şi intensificarea mesajelor antiimigraţie atât la nivel european, cât şi naţional au alimentat, cel mai probabil, dezacordul românilor faţă de stabilirea refugiaţilor în ţară, respectiv în localitatea în care trăiesc, menţionează INSCOP Research.

  Ikea cumpără noi păduri în România

Sondajul a fost realizat la comanda „Adevărul“ în perioada 21-28 martie 2016, pe un eşantion de 1.063 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României cu vârste de 18 şi peste 18 ani. Eroarea maximă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici