Cât costă noul model Dacia cu cutie automată

Niciun comentariu

În așteptarea unor facelift-uri și generații noi ale modelelor din actuala gamă, Dacia își revizuiește portofoliul de oferte adăugând începând cu această vară o linie de echipamente suplimentară pe Sandero și pe Logan MCV.

 

Cea mai importantă apariție este însă cea a versiunilor cu transmisie automată robotizată denumită oficial Easy-R, care intră oficial în dotările gamei Logan și a lui Sandero, potrivit Automarket.ro

Noua transmisie Easy-R va fi disponibilă pe Logan, Logan MCV și Sandero pe versiunile 1.5 dCi de 90 CP (în variantă cu șase trepte), respectiv 0.9 TCe de 90 CP (variantă cu 5 trepte).

 

Dacă vă hotărâți să comandați unul dintre aceste modele în versiune Easy-R, pedala de ambreiaj va dispărea, iar în locul clasicului levier manual va apărea unul cu hartă automată a treptelor.

 

Fiind o cutie robotizată, care este considerată pas intermediar între o manuală și una full-automată, tehnologia de la baza transmisiei oferite de Dacia este una simplă și are rolul, spun oficialii mărcii, de a asigura un nivel de fiabilitate superior transmisiilor automate clasice.

 

Astfel, cutia este acționată de un sistem electromagnetic (spre deosebire de cel hidraulic de pe cutiile full-automate) care “oferă o mai mare precizie a acționării, o durabilitate și o fiabilitate sporite”, spun cei de la Dacia. De altfel, acest mod hibrid de modificare a treptelor asigură un consum și un nivel de emisii de CO2 identic cu cel al unei cutii manuale clasice.

Transmisia robotizată va putea fi aleasă ca dotare pe versiunile de echipare Laureate și Prestige. Prețul său va adăuga 500 de euro la cel al variantelor cu transmisie manuală disponibile deja pe aceste trei modele.

 

 

Sursa:realitatea

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu