Campioana fotbalului județean se decide duminică. Încotro merg medaliile, Cermei sau Sântana?

Niciun comentariu

„Campionii, campionii!” se va striga, duminica seara, într-o horă a bucuriei ce va fi încinsă ori la Cermei, ori la Șiria. Câștigătoarea Ligii a IV-a se alege dintre Lunca Teuz Cermei și Unirea Sântana.  În pole position e trupa lui Mircea Aslău, ce are un avans de două puncte în fața celei a lui Dinu Donca, fără – însă – a-i conveni egalul cu Pecica, în cazul în care UTA II nu-i poate ține piept viceliderului la Șiria. Se fac calcule, orice detaliu e important la finalul unui sezon pe muchie de cuțit ce, iată, se decide la ultimul fluier.

Bulza: „Toată zona e conectată, ne bazăm pe cel puțin 1000 de susținători” 

Cermeiul e la mâna ei. Dacă o bate pe Progresul Pecica, nu o mai interesează ce se întâmplă la poalele Cetății Șiria. La o primă vedere, misiunea nu e deloc simplă. „Galben-albaștrii” sunt pe locul 3, au fost etape bune pe primul loc în acest sezon și au demonstrat că pot pune probleme oricui și oriunde. Sigur, le cam lipsește motivația, dacă nu cumva vor veni ceva bonusuri dinspre Sântana,  sau, în orice caz, nu pot avea detereminarea unei formații ce joacă cu medaliile pe masă.„Mergem să jucăm, să ne apărăm corect șansele, încercând să ne hrănim orgoliul de fotbaliști cu un rezultat bun. Eu zic că avem argumentele noastre privind un joc bun, mai puțin cele legate de lot. Ne-ar putea lipsi jucători importanți ca Răzvan Fritea, Gabor, sau Ewald Wild, ca să nu mai vorbesc de cei pe care nu mai contez de ceva timp, ca Boldizsar, Rusu și Șiclovan”, a precizat Lucian Ciba, antrenorul Progresului.

bulza.petre_-1

Și Cermeiul are o absență importantă în Adi Rusu, care va trebui să se opereze la genunchi, dar se bazează pe restul jucătorilor, dar și pe susținători ai locului.„Toată zona e conectată la acest meci, avem semnale că vor veni oameni cu mașini și microbuse chiar de la Hălmagiu și Gurahonț , dar și din alte părți. Contăm pe cel puțin 1000 de susținători, cărora sperăm să le oferim un spectacol fotbalistic bun și mai ales o victorie și o sărbătoare frumoasă. Ca și toate meciurile din acest sezon jucăm doar pe teren, avem ceva informații că adversarul ar fi motivat dinspre Sântana, dar asta ne interesează mai puțin. Eu zic că avem echipa cea mai bună a campionatului și vom demonstra asta și împotriva celor de la Pecica”, a punctat și Petre Bulza, președintele Cermeiului.

Formații probabile: 

Cermei: Rusu – Popa, Cotoc, Gurban, Suslak – Purece, N. Varga, Nistor, Vereș – Bulza, Sălăjan

Pecica: Grozav – Er. Wild, Gabor, Ew. Wild, V. Fritea – Moldovan, Gherghel, Arsene, Ponta – Burian, Peii.

Arbitri: Ionuţ Nicoraş – Sebastian Pantea, Andrei Pâslaru. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Teodor Juşcă

Puia: „Nu depindem doar de noi, ci și de o echipă ce a jucat mereu corect și are șansa locului 2”

Unirea Sântana este singura echipă ce nu a pierdut niciun meci în acest retur, dar duminică se va afla față în față cu cei care le-au provocat ultima înfrângere în campionat. UTA II i-a trimis pe „roș-negrii” în vacanța de iarnă de pe locul 4, iar acum vrea să-i bată din nou. „Suntem UTA și nu ne interesează niciun fel de calcule și jocuri de culise din fotbalul județean. Această competiție o privim ca pe un prilej bun pentru copii de a crește în experiență și, de ce nu, valoare, așa că vom juca ca de fiecare dată la victorie. Așa cum i-am bătut în tur, nu vedem de ce nu i-am mai bate și duminică, deși pe undeva e normal ca ei să fie mai motivați pentru acest meci. Dar, la rândul nostru, le vom da șansa să joace celor care nu au făcut-o deloc sau mai puțin în finala de Cupă de la Deva și așteptăm de la ei implicare totală și un rezultat pe măsură”, a punctat Dan Stupar, antrenorul UTA-ei II.

puia

Deși va rămâne surpriza deosebit de plăcută a acestui campionat, Unirea Sântana încă nu a renunțat la gândul că ar putea obține rezultatul maxim. Pentru asta, însă, trebuie să câștige împotriva unei formații incomode. „Știm ceea ce avem de făcut duminică, suntem determinați și deciși să ne jucăm șansa până la capăt. Din păcate, nu depindem numai de noi, ci și de rezultatul de la Cermei. Spre norocul nostru, adversarul gazdelor va fi o formație bună, ce a jucat mereu corect și care are și șansa locului 2, dacă noi nu vom reuși să batem la Șiria. Pecica a demonstrat că are jucători buni, care pot face oricând diferența, un antrenor serios și preocupat și niște conducători care au respectat mereu competiția”, a precizat Cătălin Puia, președintele celor de la Sântana. Claudiu Popa este singurul „unirist” care nu poate evolua duminică, începând cu ora 18.

Formații probabile:

UTA II: Stanciu – Moza, Pîslariu, D. Lazăr, Dinculescu – Brănișteanu, Ciubotariu – L. Bodri, Pop, Sava – I.A. Bodri.

Sântana : Dulhaz – Paven, Brozbic, Peia, Topac – Mateiu, Vuin, Josan – Cos. Popa, Capătă, Lanțoș.

Arbitri: Mircea Ardelean – Remus Naghi, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Mircea Bondar, Valer Mărginean

Mâine, se joacă pentru locul 12

În afară de numele echipei campione, după etapa din acest weekend vom afla și numele celeilalte echipe ce ar trebui să ia drumul Ligii a 5-a. Bătălia se dă între Voința Mailat și Aqua Vest, ce se înfruntă în meci direct mâine, de la ora 18, în „fieful” alb-verzilor. Pe lângă avantajul ierbii verde de acasă, echipa lui Radu George ar trebui să fie ceva mai bine pusă la punct la capitolul pregătire fizică, pe când „instalatorii” au clar de partea lor experiența. Totuși, cine pierde mâine, ar mai putea fi salvată de promovarea la baraj a campioanei județului. Însă, Aqua Vest ar putea să-și securizeze măcar poziția a 13-a cu o remiză, căci e greu de crezut că Șimandul nu va învinge mâine Zăbraniul.

***

 Iată cum arată configurație ultimei runde a Ligii a IV-a Arad

Mâine, ora 11.00

Şoimii Lipova – Victoria Felnac

Arbitri: Ungaria – Bekescsaba. Observator AJF: Marius Alexa

Mâine, ora 18.00

Şoimii Şimand – Victoria Zăbrani

Arbitri: Dorinel Herţeg – Zoltan Nagy, Dan Hanyecz. Observatori AJF: Mircea Toderici, Mako Andras

Voinţa Mailat – Aqua Vest Şofronea

Arbitri: Alexandru Gornic – Casian Băla, Filip Cârmaci. Observatori AJF: Răzvan Cadar, Gheorghe Sfăt

Păulişana Păuliş – Crişul Chişineu Criş

Arbitri: Ionel Deac – Lucian Berariu, Flavia Dumitru. Observatori AJF: Victor Ciurescu, Constantin Vida

Duminică, ora 18.00

UTA II – Unirea Sântana

Arbitri: Mircea Ardelean – Remus Naghi, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Mircea Bondar, Valer Mărginean

Gloria Lunca Teuz Cermei – Progresul Pecica

Arbitri: Ionuţ Nicoraş – Sebastian Pantea, Andrei Pâslaru. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Teodor Juşcă

Meci disputat deja: 

CS Glogovăţ 2013 – Frontiera Curtici 2004 2-2

Negrea 8, Cornea 58 – Gliguţa 14, Pleşca 85

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu