Camera Deputaţilor a adoptat tacit Legea care dă putere serviciilor de informaţii să interfereze din nou în anchetele penale

Niciun comentariu

Camera Deputaţilor a adoptat zilele trecute tacit propunerea legislativă iniţiată în luna august de către de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi liberalii Cristina Trăilă şi Gabriel Andronache, prin care serviciile de informaţii pot interfera din nou în anchetele penale. Decizia finală aparţine Senatului.

Anunţul oficial a fost făcut astăzi pe pagina electronică a Camerei Deputaţilor, la rubrica ordinea de zi, punctul 17, iniţiativa fiind singura la care termenul legal de dezbatere şi vot final au fost depăşite, motiv pentru care, conform Constituţiei şi Regulamentului Camerei Deputaţilor, iniţiativa legislativă se consideră adoptată.

Propunerea legislativă adoptată tacit de către deputaţi modifică Legea 51/1991 privind securitatea naţională a României dă posibilitatea ca datele culese din mandatele de siguranţă naţională (MSN) şi înregistrările rezultate din activităţile specifice culegerii restrângerii exerciţiului unor drepturi sau libertăţi fundamentale ale omului să fie folosite ca mijloace de probă în procese penale.

Category: mandri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu