Călin Costea: “Sistemul de educație și-a arătat carențele și după Bacalaureatul de toamnă”

costea

Călin Costea, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni spune că sistemul de educație din România și-a arătat carențele și după cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, din acest an.

“A existat un procent ridicat de elevi căzuți la prima sesiune, din vara acestui an. De asemenea la cea de-a doua sesiune, procentul de promovabilitate nu a depășit un sfert. Este o situație care se repetă de câțiva ani de zile și, din păcate, nimeni nu ia vreo măsură. Nu vreau să împart vina între elevi și dascăli, ci doar să trag un semnal de alarmă că sistemul educațional din România nu este deloc performant”, a declarat Călin Costea, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni.

Acesta a susține că atât modificările pe care le fac diferitele guverne, cât și slaba implicare a autorităților locale au dus la o asemenea situație deloc de invidiat. “Când cineva este numit ministru al Educației vine cu propria viziune, total diferită de cea a predecesorului. Acest lucru nu face decât să bulverseze elevul, pe părinții acestuia, dar și pe profesorii. În loc să existe o gândire unitară pentru binele școlii românești, există doar interese de moment. Acesta trebuie eliminate cât mai repede”, mai punctează Călin Costea.

Liderul PMCSA spune că prin numărul mare al celor care nu promovează examenul de Bacalaureat nu se face altceva decât se îngroașă numărul șomerilor, iar acest lucru apasă pe bugetul statului. “Noi am spus în repetate rânduri că Educația trebuie să beneficieze de un buget mai mare, de o atenție sporită și de o implicare serioasă a autorităților. Nefiind îndeplinite aceste condiții, rezultatele slabe apar an de an”, a conchis Călin Costea, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni.

Categorie: arad
Tags: costea, importante, mandri aradeni, scazut, sistem educatie, stiri arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici