Burleanu, cu ochii pe campionii UTA-ei: „Dorim să îi asistăm în acest parcurs spre performanță”

Niciun comentariu

Finala Cupei României Elite la Under 19 a atras multă lume bună din fotbalul românesc în tribunele stadionului din Deva. Răzvan Burleanu, președintele FRF, Marcel Pușcaș, Miodrag Belodedici sau Jean Vlădoiu au fost printre cei care au urmărit victoria UTA-ei în fața celor de la Timișoara cu scorul de 3-2.

„Eu, împreună cu colegii din Federație dorim să identificăm cât mai mulți jucători care să facă pasul spre marea performanță, pentru echipele naționale și dorim să îi asistăm în permanență în acest parcurs spre performanță. Tocmai de aceea am demarat și acest nou proiect cu Liga Elitelor, la două paliere de vârstă. E un proiect în premieră, finanțat cu 350 de mii de euro de către Federație. Am creat și acest sistem competițional cu un campionat și Cupa României și vom avea de asemenea și Supercupa la aceste nivele de vârstă, pentru că trebuie să le oferim cât mai multe meciuri puternice”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal.

Acesta i-a remarcat pe Dennis Man – declarat cel mai tehnic jucător al finalei – și Adrian Petre – autor al unei „duble” la Deva. „Sunt jucători tineri buni, la fel cum am văzut și alți fotbaliști de viitor care știu că sunt în anturajul echipelor naționale la categoria lor de vârstă. Pe Adrian Petre mi l-am amintit și de la turneul naționalei din Anglia de acum un an și jumătate, a marcat și acolo. Sunt fotbaliști tineri care au nevoie de jocuri pentru a ajunge la marea performanță, iar Liga Elitelor le oferă mult mai multe meciuri decât în trecut. Au aproape 20 de partide tari pe an, meciuri care îi țin în priză în permaneță. Dar, avem nevoie în continuare de selecție, infrastructură, terenuri bune și antrenori bine pregătiți. Dacă punem la punct toate aceste elemente cu siguranță vom avea jucători tineri și talentați care vor face pasul în continuare în fotbal”, a adăugat șeful fotbalului românesc.

Finala Cupei României Elite la Under 19 a fost disputată între două formații din Vest, lucru scos în evidență de Răzvan Burleanu. „Dacă dăm timpul înapoi vedem că de la Arad și Timișoara mulți jucători au ajuns în fotbalul mare, adversarii din această finală nu sunt neapărat o surpriză. Personal, cred că nu trebuie ratat niciun petic de pământ din această țară și din străinătate, trebuie să căutăm peste tot jucători talentați”, a încheiat președintele FRF.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu