Britanicii au altă strategie în cazul infecției cu COVID 19 : încetinirea răspândirii epidemiei, nu stoparea acesteia.

Niciun comentariu

MAREA BRITANIE FACE BREXIT ȘI LA STRATEGIA CARANTINEI !!

În timp ce restul lumii se dă de ceasul morții ca să-și închidă țările și cetățenii în carantină, britanicii au altă strategie: încetinirea răspândirii epidemiei, nu stoparea acesteia.

Obiectiv: atingerea imunităţii în comunitate, în timp ce autoritățile protejează grupele de risc.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-12/johnson-s-u-k-virus-strategy-needs-people-to-catch-the-disease

Adică, cei mai mulţi britanici se vor îmbolnăvi, mulţi se vor simţi rău, dar aproape toţi îşi vor reveni. Cei care au făcut boala vor transmite imunitatea dobândită și celor care n-au avut Covid 19.
Oficialii britanici au spus că e greșit să încerci să oprești total epidemia, pur și simplu e imposibil. Va fi stopată doar până când va apărea din nou, la sfârşitul anului.
Britanicii înțeleg că n-au capacitatea să susțină eradicarea temporară a virusului, dealtfel inutilă. Și recurg la imunizarea naturală.
Strategia anunțată de premierul Johnson va obliga toată planeta să se replieze. Carantina totală devine inutilă. De ce?
Pentru că infectarea va fi liberă în UK iar cetățenii britanici sunt singurii europeni care au liber să circule în SUA. Trump a interzis toate intrările din Europa, mai puțin pentru UK. Credeți că Trump n-a vorbit cu Johnson și acuk e suprins de măsurile guvernului de la Londra? Mi-e greu să cred asta.
Dacă britanicii vor continua să ajungă în America, vor răspândi infecția și acolo, ceea ce va duce la aceeași situație ca pe insulă: americanii se vor imuniza natural, dar între timp vor răspândi și ei boala mai departe. Ar trebui ca UE să-și închidă granițele cu SUA, UK și cu toți cei cu care cetățenii celor 2 state intră în contact, ca să-și aplice propria strategie, de eradicare totală a Covid 19.
Pe scurt, dacă UK se autocontaminează și contaminează SUA, niciun stat nu va mai putea rămâne neatins, poate doar dacă e insulă și își sigilează frontierele.
Unii deja spun că UK se sinucide. Nici nu merită să comentez.
Alții spun că UK are capacități sanitare mult superioare României. Tocmai, că ei înșiși spun că n-au mare lucru. ”Serviciul britanic pentru Sănătate (NHS) este mai vulnerabil iarna şi apar alte probleme”, afirmă Patrick Vallance, consilier guvernamental britanic pe tema ştiinţifice. Cu strategia asta nici nu le trebuie capacități spitalicești de anvergură: Covid 19 va fi monitorizată și vor fi spitalizate doar cazurille cu risc. Restul populației infectate va urma îndrumările medicale la domiciliu sau continuând activitatea normală, dacă se simte bine.
Pariez și pe acest Brexit din strategia corona. De-aia îmi plac englezii de mic copil. Never surrender!
Atenție! Dacă UK reușește demonstrația, cetățenii ei NU mai au nevoie de vaccinare antiCovid! Iar de aici vor porni și alte concluzii.

PS – Nu puteam să nu adaug și asta, de la profa mea de engleză din liceu: ”Dacă n-ai răspunsuri la niște întrebări, vezi ce fac englezii! Ei sunt în tabăra câștigătoare și când pierd”.

Am primit acest mail de la un prieten, domn respectabil, cu o capacitate de sinteză și analiză greu de egalat în România. Prin urmare, am considerat că merită dat mai departe. Nu știu dacă îi aparține sau pur și simplu circulă pe internet.

Catalin Ivan

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu