Bihoreanul care salvează oamenii abandonţi de pe străzi doreşte să le amenjeze o casă în Arad

dumbrava 4

Bihoreanul Viorel Paşca continuă să ajute oamenii abandonaţi din diferite judeţe ale ţării, printre care şi mulţi arădeni.

Astfel, sute de oameni părăsiţi şi-au găsit adăpost la el, în Dumbrava, o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri de Oradea.

Doar săptămâna trecută la adăpostul lui au fost duse şapte persoane.

„La ora actuală toate cele 270 de locuri sunt ocupate şi ne gândim la soluţii potrivite pentru a putea primi cazurile disperate ce se vor ivi în viitor. Sunt un om visător dar câteodata, visele devin realitate aşa că de ceva timp visez la o nouă casă dar de data aceasta în judeţul Arad, cam la 50 km de Dumbrava. Deoarece avem mulţi bolnavi trimişi de acolo, m-aş bucura tare mult să pot oferi locuitorilor din Arad privilegiul şi onoarea de a-i putea ajuta pe aceşti oameni, oferindu-le din puţinul pe care îl au celor mai puţin privilegiaţi ca ei. Ne-am bucurat şi în această săptămână de ajutorul unora care au fost alături de noi prin dăruirea lor”, spune bărbatul.

dumbrava 2

Bihoreanul Viorel Paşca îngrijeşte, de mai bine de 12 ani, persoane care au fost uitate de cei dragi şi au ajuns în stradă, ducându-şi zilele sub cerul liber. Oamenii care ajung la el sunt fără venituri sau un acoperiș deasupra capului, bolnavi în stadii avansate, cu amputații de la degerături, cu boli psihice.

În urmă cu 12 ani, într-o iarnă geroasă, un reportaj văzut la televizor l-a determinat pe Viorel Paşca să ia atitudine. Două persoane îşi pierduseră viaţa după ce îngheţaseră de frig. Erau oameni ai străzii. Atunci, şi-a dat seama că el are două camere în care nu locuieşte nimeni. În schimb, pe străzi erau oameni care mureau de frig tocmai pentru că nu aveau un acoperiş deasupra capului. A fost declicul care i-a schimbat viaţa. Viorel Paşca s-a hotărât să-şi transforme locuinţa în adăpost pentru cei bătrâni şi abandonaţi. Din două camere, unde au fost găzduite primele persoane.

  Studenţii de la Goldiş vor efectua stagii de pregătire în cadrul administrației locale

dumbrava 1

 

Categorie: arad
Tags: abandonati, arad, casa, spital, stiti, viorel pasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici