Bicicliştii răi invadează Timişoara

Niciun comentariu

„Bicicliștii răi” au ieșit din nou în centrul Timișoarei pentru a protesta împotriva deciziei Comisiei de Circulație de a interzice accesul bicicletelor pe majoritatea străzilor pietonale și piețelor din centrul orașului. Deși manifestanții au decis de această dată să meargă pe lângă biciclete, tocmai pentru a nu fi amendați, și de această dată flash-mobul s-a încheiat cu mai multe sancțiuni.

Bicicliștii nemulțumiți de decizia Comisiei de Circulație, pe care o consideră ilegală deoarece nu a fost aprobată de Consiliul Local Timișoara, s-au întâlnit, sâmbătă, în jurul orei 16, pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane. După ce au discutat despre nelegalitatea deciziei de interzicere a bicicliștilor în zona centrală, ei au decis să pornească în marș prin centrul Timișoarei, însă, de această dată, pe lângă biciclete. Totuși, participanții la flash-mob au claxonat și au fluierat pe tot parcursul marșului, iar unii dintre ei au afișat pancarte pe care scria „Biciclist rău”.

Pe strada Alba Iulia, unul dintre protestatari, care mergea în grup însă pe bicicletă, a fost oprit de polițiștii locali și amendat cu 150 de lei. Grupul nu a observat, însă, incidentul și și-a văzut de drum. După ce a traversat Piața Libertății, coloana s-a întors pe strada pietonală Mărășești. Aici a fost sancționat și cel de-al doilea biciclist, care încerca să prindă grupul din urmă. Acesta a scăpat, însă, doar cu un avertisment.

Protestul s-a încheiat în Piața Operei, fără alte incidente. În timp ce polițiștii locali îi păzeau pe protestatarii din fața Operei, în Piața Libertății mai mulți adolescenți, care nu aveau nicio legătură cu protestul, pedalau de zor…

Organizatorii protestului vor să iasă în stradă în fiecare weekend, până când decizia Comisiei de Circulație va fi modificată.

sursa: www.tion.ro; foto: timis.comisarul.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu