Autoritatile romane iau masuri dupa catastrofa aeriana din Sinai. Informatii importante pentru turistii care zboara in Egipt

Niciun comentariu

Dupa ce Rusia a oprit zborurile civile spre Egipt iar SUA si Marea Britanie au inasprit masurile de securitate, autoritatile de la Bucuresti iau la randul lor masuri.

 

Comunicatul Ministerului Transporturilor:
Ca urmare a accidentului de aviatie in care a fost implicata, pe data de 31.10.2015, o aeronava a companiei ruse Kogalymavia, care efectua zborul 9268, pe ruta Sharm el-Sheikh – Saint Petersburg, Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Aeronautica Civila Romana, a decis aplicarea urmatoarelor masuri suplimentare de securitate de catre transportatorii aerieni romani care efectueaza zboruri cu originea pe aeroporturi din Egipt:

1. Verificarea aditionala a antecedentelor echipajului, de catre transportatorul aerian in colaborare cu autoritatile statului.

2. Neacceptarea la imbarcare, pe aeroporturile din Egipt, a persoanelor care nu au calatorit la dus catre Egipt si nu se afla pe lista tour operatorului.

3. Realizarea unei verificari a identitatii pasagerilor la imbarcarea in aeronava prin verificarea pasaportului cu cartea de imbarcare si lista transmisa de tour operator

4. Neacceptarea la imbarcare a bagajelor de cala ale pasagerilor.

5. Neacceptarea la bordul aeronavei a altor persoane decat pasagerii.

6. Realizarea unui control al accesului la aeronava, permanent, la toate usile de acces care sunt deschise.

7. Realizarea unei supravegheri permanente a exteriorului aeronavei.

8. Realizarea unei supravegheri permanente a calei aeronavei si a procesului de incarcare a bagajelor de cala daca acestea exista, pana la inchiderea caii de acces.

9. Neacceptarea incarcarii proviziilor de la bord pe aeroporturile din Egipt.

10. Neacceptarea incarcarii marfurilor si postei pe aeronavele de pasageri pe aeroporturile din Egipt.

Aceste masuri, desi ingreuneaza operarea de pe aeroporturile din Egipt, sunt necesare ca o precautie pentru protejarea cetatenilor romani si a aeronavelor transportatorilor aerieni nationali.

 

Sursa: Stirile ProTV

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu