Autoritatea Europeană a Muncii și-a început activitatea. Noua instituție va gestiona dreturile angajaților și libera circulație în UE

Niciun comentariu

Autoritatea Europeană a Muncii şi-a început activitatea la doi ani după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunţa ideea înfiinţării unei astfel de autorităţi.

Autoritatea Europeană a Muncii reprezintă piatra de temelie a eforturilor noastre de a face ca normele UE în domeniul muncii să fie corecte, eficace şi aplicabile. Nu este de mirare faptul că această autoritate, atât de necesară, a fost înfiinţată într-un timp record. Autoritatea va asigura o mai bună informare a lucrătorilor şi a angajatorilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor şi va sprijini autorităţile naţionale din domeniul muncii în activităţile lor transfrontaliere. De toate acestea vor beneficia direct milioanele de europeni care locuiesc sau lucrează în alt stat membru, precum şi milioanele de întreprinderi care desfăşoară activităţi transfrontaliere în UE.

Se face astfel încă un mare pas către o piaţă europeană a forţei de muncă integrată, bazată pe încredere, pe norme fiabile şi pe o cooperare eficace”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Conform datelor deţinute de instituţiile europene, aproximativ 17 milioane de europeni trăiesc sau muncesc într-un alt stat membru decât cel din care provin, cifră care s-a dublat în ultimii zece ani.
Comisia Europeană a propus în martie 2018 crearea unui autorităţi europene în domeniul muncii. Obiectivul acestei iniţiative vizează facilitarea mobilităţii cetăţenilor în UE şi asigurarea unui cadru reglementat corespunzător.
Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu