Asiguratorii care plătesc cel mai rapid daunele în caz de accident!

Niciun comentariu

Există diferenţe enorme între asiguratori la durata de plată a daunelor pentru asigurările de răspundere civilă auto.

Doar două zile la cei mai rapizi şi 21 de zile la cei mai lenţi. Cel puţin asta arată o analiza făcută de Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra pieţei RCA în ultimul trimestru al anului trecut.

Analiza făcută de autoritatea de supraveghere arată că deşi durata maximă legală de plată a despăgubirilor este de 10 zile, media pe întreaga piaţa este de peste 11 zile. Însă aici există diferenţe enorme: Dacă la City Insurance plata durează peste 3 săptămâni, la Uniqa se face în două zile.

Ovidiu Wlassopol, prim vicepreşedinte ASF: “Diferenţele şi problemele au apărut la societăţile care au cea mai mare cotă de piaţă în ceea ce priveşte asigurările RCA. Fiind asigurări multe, e clar au avut şi dosare multe de plată, pe unele le-au plătit în termen, pe altele nu.”

Astfel, la nivelul întregii pieţe de asigurare RCA, doar 4 asiguratori au plătit peste 95 la sută din daune în termenul de legal, iar ultimii din top au plătit la timp mai puţin de 60 la sută din dosare.

Atenţie însă, plata se face după soluţionarea completă a dosarului de daună, care are un termen legal de 90 de zile.

Aici situaţia este ceva mai bună, peste 95 la sută din dosare au fost rezolvate în termen şi durata medie a fost de 39 de zile, dar sunt şi excepţii.

Ovidiu Wlassopol, prim vicepreşedinte ASF: “Cel mai mare termen pentru un dosar a fost de 127 de zile.”
Reporter:Practic, 4 luni?”
Ovidiu Wlassopol:Patru luni şi ceva”.

Brokerii de asigurări spun că oamenii sunt tot mai atraşi de poliţa cu decontare directă, care le permite să îşi repare maşina prin propria societate de asigurare.

Bogdan Andriescu, preşedinte UNSICAR: Din ce în ce mai mulţi clienţi preferă să îşi încheie o asigurare RCA cu decontare directă, se plăteşte în plus destul de puţin, între 80 de lei şi vreo 300 de lei.”

Ovidiu Wlassopol, prim vicepreşedinte ASF: “Aş recomanda oamenilor să aleagă cea mai bună poliţă de asigurare şi asta înseamnă să iei poliţa care plăteşte şi care dă banii la timp. Şi pentru asta cred că trebuie să plăteşti un pic mai mult.”

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu