Aradul a devenit din nou un pol important al implantologiei românești

curs 1

În aceasta toamnă, Aradul a devenit din nou un pol important al implantologiei românești prin implicarea Asociatiei Chirurgilor oro-maxilo-faciali și dento-alveolari în organizarea cursului de inițiere în implantologie pentru tinerii medici.

Păstrând tradiția inițiatorului acestui curs, regretatul Prof.hr.Victor Valea, noi am continuat cu profesionalism și dăruire formarea și perfecționarea tinerilor colegi. Echipa de astăzi, formată din Prof. Dhc. Dr. Alexandru Bucur, Prof. Dr. Alexandru Petre, Asist. Univ. Dr. Liviu Tuturici, Dr. Dan Ardelean și Asist. Univ. Dr. Mihai-Bogdan Bucur, cu răbdare și dăruire a oferit și oferă în continuare un sprijin real în deprinderea noțiunilor de bază teoretice, dar și practice, ale terapiei implanto-protetice.

„Prin ce considerăm noi, dar și cursanții noștrii, că excelează acest curs? Simplu, prin formare, dar nu numai teoretică sau practică pe modele sau os animal, ci prin inserarea de către cursant a implanturilor pe propriul pacient sub îndrumarea și asistarea acestuia de către membrii echipei medicale.

Practic este singurul curs din țară în care cursantul, după însușirea noțiunilor teoretice bazale și după exersarea pe modele a inserării implanturilor, trece la inserarea pe propriul pacient a implanturilor îndrumat și asistat de către noi.

Cursul structurat pe trei module vizeazănu cantitatea, ci calitatea , altfel spus avem un număr de maxim 10-12 cursanți tocmai pentru a putea oferi îndrumare și asistare eficientă.

Aceste cursuri nu reprezintă o terapie de masă, iar experiența celor 10 ani ne-a demonstrat acest lucru.

Există un dialog permanent între lectori, traineri și cursanti, toți avem încă de învățat și cred că am reușit sa înlăturăm stilul acela care pune o perdea. Ce-i drept, transparența între profesor și student este mult mai concretă, în cadrul cursului fiind doar medici cu experiență în terapia implanto-protetica. Iar dorința noastră este să îi învățăm pe tinerii noștri colegi practica raționamentului medical în implantologia orala.

  Enel se închide timp de o zi. Vezi de ce!

«Binele se face in liniște, restul este doar teatru. Cred și sper că profesioniștii nu cauta să-i pună la pamânt pe cei tineri, ci îi ajuta și îi ridică» ” , a declarat Prof. DHC Dr. Alexandru Bucur.

curs 1 1 curs 2 curs 3 curs

Categorie: mandri.ro
Tags: Asociatia Chirurgilor, implantologie, stiri arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici