Aproximativ 50 de elevi de la colegiul Mihai Viteazul din Ineu, cu dureri de burtă şi vărsături, cazul fiind investigat de autorităţi

Niciun comentariu

Aproximativ 50 de elevi de la Colegiul “Mihai Viteazu” Ineu acuză dureri de burtă, vărsături şi diaree, iar autorităţile de sănătate publică au început, joi, o anchetă, pentru a stabili cauzele îmbolnăvirilor. Conducerea şcolii a cerut suspendarea cursurilor, însă deocamdată s-a decis doar aplicarea măsurilor de dezinfecţie generală a clădirii, pentru că niciun copil nu a necesitat internare.

 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) s-au deplasat, joi, la Colegiul “Mihai Viteazu” Ineu, unde în jur de 50 de copii s-au îmbolnăvit în ultimele două zile, acuzând dureri de burtă, vărsături, diaree şi febră uşoară.

O parte dintre copii, toţi din cliclul primar şi gimnazial, au ajuns la Spitalul Orăşenesc Ineu, unde s-a constatat că simptomatologia nu este severă, astfel că nu au fost internaţi.

 Medicii din Ineu spun că diagnosticul prezumtiv este de gastroenterocolită, posibil infecţioasă, urmând să fie confirmat de analize de laborator.

În afară de elevii bolnavi, zeci de copii au lipsit joi de la şcoală.

Conducerea şcolii a transmis DSP Arad un raport privind situaţia, solicitând suspendarea cursurilor vineri.

DSP a decis, deocamdată, aplicarea măsurilor de dezinfectare generală a clădirii după programul şcolar şi trierea elevilor dimineaţa la începurul cursurilor, urmând să investigheze cauza îmbolnăvirilor în masă.

Inspectorul şcolar general, Claudius Mladin, a declarat pentru News.ro că suspendarea cursurilor va fi decisă de o comisie a Prefecturii doar dacă DSP va considera că este necesară luarea acestei măsuri scrie news.ro

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, care s-a deplasat la liceu pentru a evalua situaţia, a spus că au început deja procedurile de dezinfecţie a sălilor de clasă din care provin elevii bolnavi, iar după cursuri va fi dezinfectată toată şcoala.

„Sunt mai multe cazuri de copii cu viroză, o formă care se manifestă cu vărsături. În primă fază, adică luni, au fost şase cazuri, iar apoi s-a ajuns la numărul de 50. Sunt afectaţi elevii care nu mănâncă la acest colegiu, deci se exclude posibila toxiinfecţie alimentară. La finele acestei săptămâni se va face o dezinfecţie, iar cursurile nu au fost afectate”, a spus Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu.

 

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu