Angajații din primăriile arădene ar putea intra în grevă

Niciun comentariu

Salariații din primăriile arădene ar putea intra în grevă dacă proiectul OUG privind salarizarea bugetarilor va fi aprobat de Guvern. Este vorba de angajații sindicaliști ai Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA). În Arad, FNSA are câteva sute de sindicaliști în primării precum: Șeitin, Covăsânţ, Craiva, Chisindia, Semlac, Zerind, Vinga, Păuliş, Şepreuş, Fântânele, Secusigiu, Şicula, Tauţ, Săvârşin, Seleuş, Archiş și Conop. La nivel național, FNSA amenință chiar cu blocarea activității în sectorul bugetar, în cazul în care revendicările funcționarilor nu vor fi luate în seamă.

„Constatăm, încă odată, că reprezentanţii Guvernului României desconsideră salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării. Vă reamintim că peste 50% dintre aceştia au venituri salariale brute apropiate ca şi valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie.

 Ȋn cazul în care, amintita OUG va fi adoptată fără a lua în considerare solicitările salariaţilor din administraţia publică locală, FNSA va trece la organizarea acţiunilor de protest la nivel naţional, care vor merge până la blocarea activităţii în sectorul de activitate pe care îl reprezentăm. Ȋn perioada următoare, membrii de sindicat vor fi consultaţi cu privire la modul în care vor fi organizate actiunile de protest“, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu