Angajați ai companiei Hexi Pharma, audiaţi la sediul Poliţiei Române

Niciun comentariu

Paisprezece angajaţi de la fabrica companiei Hexi Pharma sunt audiaţi, joi, în calitate de martori, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în dosarul în care procurorii fac investigaţii ca urmare a probelor neconforme descoperite la biocide.

Surse judiciare au declarat că, 14 angajaţi de la fabrica companiei Hexi Pharma au fost citaţi joi, la sediul Poliţiei Române, pentru a fi audiaţi în calitate de martori în dosarul în care se fac investigaţii în legătură cu dezinfectanţii diluaţi din spitale. Potrivit surselor citate, la ora transmiterii acestei ştiri la audieri mai sunt prezente zece dintre cele paisprezece persoane. Cei citaţi sunt angajaţi de la linia de producţie a Hexi Pharma şi au fost întrebaţi, printre altele, de modul în care erau produse biocidele.

Audierile de joi de la sediul Poliţiei Române vin după ce Flori Dinu, director general al firmei Hexi Pharma, a ajuns miercuri la Parchetul General, însoţită de un avocat, pentru a da declaraţii în dosarul penal. În aceeaşi cauză a dat declaraţii, marţi, şi patronul societăţii, Dan Condrea.

Procurorii Parchetului General au anunţat în urmă cu o săptămână că au început urmărirea penală in rem pentru “zădărnicire a combaterii bolilor” şi “falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale.

Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea, anchetatorii ridicând documente şi probe şi din 25 de spitale unde au fost găsite probe neconforme.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu